Bruno Bruins.
Bruno Bruins. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Bruno Bruins is informateur

ALPHEN - Bruno Bruins is de informateur in Alphen aan den Rijn. De informateur is gevraagd te onderzoeken welke coalitie(s) op een zo breed mogelijk draagvlak en/of een solide meerderheid in de raad kunnen rekenen.

Dat meldde de gemeente Alphen afgelopen maandag. Bruins (1963) was van 26 oktober 2017 tot en met 19 maart 2020 minister voor Medische Zorg (en Sport) op het ministerie van VWS. 

Hij was eerder, van 7 juli 2006 tot 22 februari 2007, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bruins was verder voor de VVD in de periode 2000-2006 wethouder van Den Haag. In 2007 was hij waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Op 1 september 2021 is hij benoemd als staatsraad van de Afdeling advisering van de Raad van State.


Nieuwe fase

BOSKOOP - Drie locaties rond Boskoop worden onderzocht op geschiktheid voor een extra oeververbinding. 

Dat is één van de uitkomsten van de besluitvorming in de gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en in Provinciale Staten over Beter Bereikbaar Gouwe. 

Raden en Staten stemden grotendeels in met het voorstel voor een maatregelenpakket voor een beter bereikbaar gebied rondom de Gouwe. De wijzigingen gaan vooral over een extra oeververbinding bij Boskoop. 

De voorgestelde fietsroutes en de maatregelen bij de Gouwe worden uitgevoerd en de inzet voor de Bodegravenboog gaat onverminderd door, aldus de gemeente Alphen. 

Afgelopen vrijdag hebben de wethouders en gedeputeerde van de gemeenten en de provincie een overeenkomst ondertekend waarin ze aangeven samen een aantal maatregelen verder te onderzoeken of uit te werken. In alle raden en Staten is het belang van de inzet voor de komst van een Bodegravenboog benadrukt.


Lees verder op pagina 3.