Jazzpianotrio OMAWI.
Jazzpianotrio OMAWI. (Foto: aangeleverd)

Jazzpianotrio OMAWI in Podiumcafé De Brouwerij

Algemeen

ALKMAAR - Het dynamische en eigentijdse jazzpianotrio OMAWI speelt op vrijdag 1 april om 20.30 uur in Podiumcafé De Brouwerij. Hun muziekstijl is van heftig en overdonderend tot verstild en bijna onhoorbaar. SBS Jazz en De Brouwerij brengen het jazztrio onder de noemer van de improjazz-avonden. Wie wil ontdekken en op de huid van musici vernieuwende muziek wil beleven komt met OMAWI volledig aan zijn trekken.

Om de haverklap duiken er nieuwe bands op die vaak meevliegen op de populariteit van EST, The Bad Plus of het Brad Mehldau Trio. Omawi hoort daar absoluut niet bij. Drummer Onno Govaert, paniste Marta Warelis en bassist Wilbert de Joode houden zich niet bezig met dansbare grooves of dromerige, impressionistische akkoorden. Zij omzeilen eigenlijk alle denkbare clichés omtrent het ‘format’. 

Vooraf reserveren

Podiumcafé De Brouwerij houdt de podiumavonden in De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. De avond begint om 20.30 uur. Een kaartje kost € 7,50 (liefst contant) en een plaats is te reserveren via studiodesocieteit@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.