Van De Hertenkamp naar Villa Zoethout.
Van De Hertenkamp naar Villa Zoethout. (Foto: Rodi Media)

Van De Hertenkamp naar Villa Zoethout

Algemeen

ALKMAAR - Binnenkort is Alkmaar weer een restaurant rijker. Midden in de Alkmaarderhout was De Hertenkamp jarenlang een begrip, maar na een fikse verbouwing opent Villa Zoethout 29 maart zijn deuren. Het wordt een pannenkoekenrestaurant en is in handen van een groep Alkmaarse ondernemers die niet lang twijfelden toen De Hertenkamp in de verkoop kwam. 

“De groep ondernemers speelde al langer met het idee om een pannenkoekenrestaurant te openen”, zegt Michiel Visser, die het restaurant samen met Daniel de Groot en Tilly van Dijk runt. “Toen De Hertenkamp in de verkoop kwam, wisten ze het. Dit is dé plek. Het is een pannenkoekenrestaurant, maar er is een moderne en bredere kaart. Je kunt hier straks ook borrelen; binnen én buiten tussen het groen van Nederlands oudste stadspark. Het interieur is helemaal van deze tijd en biedt plaats aan tachtig gasten. Buiten is een zonnig terras met speelmogelijkheden voor de kinderen, zoals trampolines. Vanaf het voorjaar wordt een ijssalon aan de voorzijde geopend waar bezoekers terechtkunnen voor schepijs en ‘coffee to go’. Het restaurant en de ijssalon zijn op dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 21:00 uur.”

Tilly van Dijk, Daniel de Groot en Michiel Visser. (Foto: aangeleverd)

De Hertenkamp

Maar liefst een kwart eeuw runden Anita Hoekstra en Ronald de Groot met De Hertenkamp, een plek waar menig Alkmaarder een feestje vierde. Samen startten ze het restaurant in 1997, nadat Anita overstapte van Du Passage aan het Scharlo, de zaak die ze van haar ouders had overgenomen. De Hertenkamp moest een feestlocatie worden en dat werd het. In september 2021 stopte het stel met De Hertenkamp en ging het bekende Alkmaarse horecapand in de verkoop.

Tilly van Dijk, Daniel de Groot en Michiel Visser.