Maandag 21 maart start de uitvoering van de herinrichting Laat-West.
Maandag 21 maart start de uitvoering van de herinrichting Laat-West. (Foto: aangeleverd)

Start werkzaamheden Laat-West

ALKMAAR - De herinrichting Laat-West is maandag 21 maart gestart. Als alles volgens planning verloopt wordt het project medio november 2022 afgerond. Tijdens de werkzaamheden is de Laat-West afgesloten voor verkeer. De winkels en horeca blijven voor voetgangers bereikbaar.

Gemeente Alkmaar wil met de herinrichting een klimaat adaptieve en groene Laat-West creƫren om de straat zo aantrekkelijker te maken voor bewoners, ondernemers en publiek. De werkzaamheden voor de herinrichting bestaan hoofdzakelijk uit het aanleggen van een gescheiden rioolstelsel, het vervangen van de bestrating en de groeninrichting.

Doorgaand fiets- en bromverkeer kan omrijden via de Geestersingel, Nieuwlandersingel en Kanaalkade. De omleidingsroute staat ter plekke aangegeven met gele borden. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de Laat-West tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor fietsers. Vanaf maandag 21 maart worden de fietsenrekken in de Laat-West weggehaald. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsen geparkeerd worden in de extra fietsenrekken/fietsparkeervakken in de Breedstraat, Brillesteeg, Koorstraat en De Heul.

Meer informatie

Op de projectpagina stadswerk072.nl/denieuwelaatwest is er meer informatie vinden over de werkzaamheden en de exacte omleidingsroute.