Het Alkmaarse kunstfestival komt weer terug en start 1 mei met een kick-off workshop.
Het Alkmaarse kunstfestival komt weer terug en start 1 mei met een kick-off workshop. (Foto: aangeleverd)

Vier weken kunstestafettes tijdens Festival KUUB

ALKMAAR – Het Alkmaarse kunstfestival KUUB komt er weer aan. Creatievelingen uit alle disciplines kunnen deelnemen aan de vier weken durende kunstestafettes. De festivaldag is 11 juni. Daarnaast zijn er workshops verdeeld over vijf zondagen en verschillende locaties in Alkmaar. Een echt maakfestival, met creatieve ontmoetingen en verrassende wendingen. Het thema dit jaar is tijd.

KUUB is een festival dat de Alkmaarders verbindt door middel van kunst en cultuur. Het richt zich met verschillende activiteiten op kunstenaars, van theaterspelers tot schilders, en ook op de mensen die nog niet zo veel met kunst bezig zijn. Hoe het meerweekse festival er precies uit zal zien, ontstaat uit wat de deelnemers zullen meebrengen. Het kan alle kanten op. 

Kunstestafettes

Creatievelingen van alle disciplines kunnen zich individueel of met een groep aanmelden voor de kunstestafettes. Iedere deelnemer of groep gaat een week met een coach aan de slag. Het startpunt is een creatie van hun voorganger; het eindproduct geven ze op hun beurt weer door aan de volgende in de estafette. Een koor krijgt bijvoorbeeld een houtsnede, dat het verwerkt in een bijzondere muzikale performance, en weer doorgeeft aan een graffiti-artist. Zo ontstaat er een fluïde en interdisciplinaire kunstvorm door de tijd. Alle deelnemers presenteren samen dit op de KUUB festival dag op 11 juni.

Gratis workshops

Voor wie nog geen kunstzinnige expertise heeft, biedt KUUB gratis workshops aan. Deze zijn ook voor iedereen die eens iets anders wil uitproberen. Welke workshops er dit jaar zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt. Ze starten 1 mei met een kick-off workshop.

Kunstenaars van alle disciplines worden opgeroepen om zich aan te melden voor de kunstestafettes. Dichters, beeldende kunstenaars, schrijvers, muzikanten, theatermakers, dansers, multimedia designers, schilders, tekenaars, en alle andere creatievelingen die samen willen maken. Op donderdag 7 april is er een online informatieavond. Meld je hiervoor aan via info@festivalkuub.nl, of schrijf je direct (en uiterlijk 15 april) in voor de kunstestafette via www.festivalkuub.nl