Top 5 april Theater De Vest
Top 5 april Theater De Vest (Foto: BIANCADijCK)

Top 5 april Theater De Vest

Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: april. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl

Donderdag 7 april: Wilfried de Jong – Fotostudio De Jong

Wilfried de Jong maakte eerder een prachtige televisieserie onder de titel Fotostudio De Jong. Nu gaat hij met foto’s en muzikanten het theater in. Op het toneel staat Fotostudio De Jong en op groot scherm verschijnen foto’s van beroemde fotografen uit binnen- en buitenland, nieuwsfoto's en werk uit Wilfrieds privécollectie. Iedere foto krijgt een energieke bewerking, in de vorm van een pakkend verhaal, een song of een theatrale scène. 


Zondag 10 april: OG3NE 

Tijdens de coronamaanden van isolatie wisten de dames van OG3NE met ‘Home Isolation Video’s’ wekelijks miljoenen mensen te betoveren. Wereldwijd werd het niveau van hun meerstemmige samenzang geroemd. Ook beroemde bandleden van Queen, Simon and Garfunkel en Earth Wind & Fire reageerden lovend. 


Woensdag 13 en donderdag 14 april: Volkstuin Complex 

Verheug je in deze muzikale komedie op een reeks hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak in deze muzikale komedie. In ‘Volkstuin Complex’ blijkt de volkstuin niet zozeer een groene idylle maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. Een vrolijke komedie en een duister sprookje ineen, herkenbaar voor iedereen, met of zonder groene vingers.


Vrijdag 22 april: The Celtic Tenors – The Irish Songbook 

The Celtic Tenors komen weer naar de Lage Landen met een bruisend nieuw concertprogramma. Met ‘The Irish Songbook’ keren ze terug naar hun roots en brengen ze een ode aan de beste Ierse muziek van alle tijden. Van nostalgische traditionele melodieën tot vrolijke folk-klassiekers en modern songrepertoire van artiesten als Johnny Doohan en Van Morrison. De grote gave van het geboren Ierse drietal Matthew Gilsenan, James Nelson en Daryl Simpson is dat ze virtuoos zijn in elk genre; van folk tot klassiek en rock. 


Zondag 24 april: Checkpoint Theater - Vetter dan Ooit (6+)

Na het grote succes van het afgelopen jaar komt Checkpoint Theater terug met de grootste, vetste, spectaculairste show ooit! Een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Duik weg voor het friet-schiet kanon, verwonder je hoe je zelf met stofzuigers een muur kan beklimmen, doe mee met het super nerf kanon, ontwijk laserstralen bij het ontsnappingsspel, beleef hoe een drone live uit de lucht wordt geschoten en nog veel, veel meer.