Er is een workshop bloemschikken bij Swaenswijk.
Er is een workshop bloemschikken bij Swaenswijk. (Foto: Sjaak van der Neut)

Bloemschikken en gebiedsadviseurs zijn te gast

Cultuur

ALPHEN- Hanneke van Popering, vakspecialist bloemschikken, verzorgt de bloemschikcursus in Wijkcentrum Swaenswijk, tegenover de Swaenswijkbrug. Om de belangstelling in goede banen te leiden, zijn de lessen in twee groepen gesplitst. Woensdag 30 maart om 13.00 en een groep om 14.45 uur. Ook is er een extra avondles van 19.30 tot 21.15 uur.

Naast de basistechnieken brengt Van Popering alle deelnemers veel creativiteit bij om het bloemschikken goed onder de knie te krijgen. Voor het benodigde materiaal wordt gezorgd. Meer informatie over deelname en om zich aan te melden kunnen belangstellenden contact opnemen met haar via hannekeworkshops@live.nl of telefonisch: 06-81656822.

Gebiedsadviseurs

Verder zijn er gebiedsadviseurs van de gemeente Alphen te gast in Swaenswijk. Donderdagmorgen 31 maart om 10.00 uur komen Heleen Steens en Marco Parinussa. Het is een vrije inloop en aanwezigen krijgen een kopje koffie of thee. Voor veel Alphenaren is hun werk nog onbekend. Maar wilt u echt weten wat hun werk inhoudt? Ze praten u bij over de ontwikkelingen in de wijk. Maar de meeste tijd wordt gestoken in het gesprek met de aanwezigen. Loopt u al lang met vragen rond over allerlei zaken in uw buurt?, dan is dit een mooie gelegenheid om uw licht op te steken.

De ingang van wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Conincsktraat 2b. Gratis parkeren kan naast de ingang. Meer info: www.wijkcentrumswaenswijk.nl