Afbeelding
(Foto: )

Binnenkort in Parkvilla

FILMS

Belfast
Belfast is een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust van het eind van de jaren zestig. Een gepassioneerd echtpaar uit de arbeidersklasse raakt betrokken bij de ongeregeldheden in Belfast. Judi Dench en Ciarán Hinds spelen liefdevolle grootouders.

The Duke
In 1961 stal een 60-jarige taxichauffeur Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery. Het was de eerste diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef de dader dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Een verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen.

Madres Paralelas
Prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit. Twee vrouwen bevallen in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De film was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice.

CURSUSSEN

Kunstcollege: Moedertje Rusland
Vijf kwartier gaf Poetin op de staatstelevisie college over de geschiedenis van Rusland van de afgelopen duizend jaar. Die colleges geeft Karin Braamhorst ook al sinds jaar en dag. Niet op de staatstelevisie maar in de vorm van kunsthistorische lezingen. Deze lezing is ineens actueel.

Moedertje Rusland is geen sprookjesfiguur, maar de belichaming van een groots concept. Het idee ging uit van twee’ Ruslanden’: een werkelijk aanwezig Rusland, vol ellende en een heilig Rusland: een gedroomd land, een messiaanse verwachting en liefdevol Moedertje Rusland genoemd. In deze lezing is deze oeroude geschiedenis op heldere wijze uiteengezet.

THEATER

Ensemble Opus 2 | Dagboek van een gek

Vergeet wat je weet over klassieke muziek, accordeons en ongemakkelijke concertgewoontes. Ensemble Opus 2, voor deze gelegenheid bestaande uit tien accordeonisten, groot slagwerk en tenor, versmelt diverse stijlen en sferen in een programma waarbij het publiek wordt meegenomen naar een muzikale wereld waarbij gekte en waanzin een verbindende rol spelen. Een niet-alledaagse productie in een niet-alledaagse bezetting. Ensemble Opus 2 staat bekend om zijn virtuositeit, gedurfd repertoire en ritmisch vuurwerk. Het ensemble staat onder leiding van Hans Barten en geeft concerten over de hele wereld. Het vormt een platform van muzikale diversiteit.