FvD-lijsttrekker Filine Verloop.
FvD-lijsttrekker Filine Verloop. (Foto: archief)

Forum en D66 blij, CDA 'niet ontevreden'

ALPHEN AAN DEN RIJN- Forum voor Democratie en D66 zijn blij met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Beide partijen hebben een zetel gewonnen. Het CDA verliest een zetel, maar laat weten niet ontevreden te zijn.

Bart van der Spek

FvD-lijstrekker Filine Verloop meldt dat de fractie van Forum voor Democratie van Alphen aan den Rijn blij met de uitslag van de verkiezingen. Forum komt met een zetel in de Alphense raad. "We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat wij hebben gekregen van zoveel kiezers. Als fractie zijn wij heel blij dat zoveel kiezers ons hebben gevonden ondanks het feit dat we kort de tijd hadden om onze standpunten naar voren te kunnen brengen. Wij willen dat de inwoners weer echt een stem gaan krijg in de beslissingen die worden genomen in de gemeente en met deze zetel is daarin een eerste stap gezet", aldus Verloop.

D66

D66-lijstrekker Gert van den Ham herkent zich in de woorden van Verloop. De sociaalliberalen gaan van drie naar vier zetels in de raad. Van den Ham: "We zijn echt blij met uitslag; van 3 naar 4 zetels. We kunnen nu met meer D66-raadsleden werken aan zaken die echt in belang van Alphen aan den Rijn zijn; wonen, onderwijs, cultuur, goede economische structuur, duurzaamheid en vooral betere communicatie met dorpen/kernen."

'De uitslag is hier en daar best opmerkelijk'

CDA

Het CDA moet een verlies incasseren. De partij gaat van 6 naar 5 zetels in de raad. CDA-lijsttrekker Jeroen van Gool laat weten: "De uitslag is hier en daar best opmerkelijk. Ik zou graag alle partijen met zetelwinst van harte willen feliciteren. Ik zie uit naar een samenwerking in de raad. Als ik naar ons eigen resultaat kijk, dan hebben wij ons de afgelopen 4 jaar en in de campagne ingezet als een lokale partij die het brede midden van onze samenleving vertegenwoordigt. In aanloop naar de verkiezingen ging het de landelijke CDA-afdeling niet voor de wind, dus een terugval in zetels hing ons als een zwaard van Damokles boven het hoofd. Dat het ons uiteindelijk 'slechts' één zetel heeft gekost is jammer, zeker voor de persoon die het betreft, maar stelt ons niet ontevreden. Wij hopen ons de komende vier jaar weer stevig en verbindend in te zetten als volksvertegenwoordiger in de raad."

Noot redactie

Ook de VVD en RijnGouweLokaal zijn benaderd voor een reactie op hun wisselende zetelaantal. Beide partijen hebben niet gereageerd voor het ter perse gaan van deze krant.