Lijsttrekker Hans van Kuijk van de Alphense SGP.
Lijsttrekker Hans van Kuijk van de Alphense SGP. (Foto: SGP)

SGP ‘dankbaar’ voor stemmenwinst

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense SGP is dankbaar voor de stemmenwinst die werd geboekt bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat laat lijsttrekker Hans van Kuijk weten. De staatkundig gereformeerden wisten 1.940 stemmen te behalen. 

Dat is ongeveer 100 stemmen meer dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en zelfs tweehonderd stemmen meer dan bij de landelijke verkiezingen van vorig jaar. 

Volgens Van Kuijk was de SGP zichtbaarder dan in eerdere campagnes en heeft dat mede bijgedragen aan de winst. ‘Hoewel het helaas geen tweede zetel heeft opgeleverd, ben ik heel blij met de stemmenwinst. We zijn de kiezers en bovenal God dankbaar voor deze mooie uitslag. Hierop kunnen we de komende jaren verder bouwen.' 

Uitslagen

Tijdens de uitslagenavond leek het er nog niet florissant uit te zien voor de partij, toen circa de helft van de uitslagen binnen was. 

Maar de lijsttrekker gaf tijdens de avond al aan dat het verschil gemaakt zou gaan worden bij de uitslagen uit Benthuizen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Dat bleek inderdaad het geval. 

Herstellen vertrouwen

De SGP wil zich de komende jaren sterk maken voor het herstellen van het vertrouwen in de (lokale) overheid. 

Hans van Kuijk: ‘Daar hoort bij dat je benaderbaar bent als raadslid, dat je luistert naar de inwoners maar dat je ook je fouten kunt toegeven als dat nodig is.' 

Woningbouw

Daarnaast zal de SGP aandacht blijven vragen voor woningbouw, met name in de dorpen omdat daar voorzieningen onder druk kunnen komen te staan en vergrijzing op de loer ligt. 

Ook zal de partij zich blijven inzetten voor de positie van de sierteeltsector. En, zoals de lijsttrekker het verwoordt: ‘Op hoop van zegen!'