Instrumentenuitreiking van een eerdere muziekworkshop voor de jeugd.
Instrumentenuitreiking van een eerdere muziekworkshop voor de jeugd. (Foto: Cock de Vries, PR Muziekvereniging Wieringerwaard.)

Muziekproeverij in Wieringerwaard

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard start maandagmiddag 7 februari weer met het geven van leerzame muziekworkshops voor de basisschooljeugd. De workshops worden gegeven door de ervaren muziekdocente Wilma Beers.

Voor de leerlingen van de groepen 3 en 4 wordt gedurende acht weken op de maandagmiddag de workshop 'Spelen met Muziek 2.0' gegeven. Hier kunnen zij op een ontspannen en leuke manier kennismaken met het maken van muziek, maar ook zingen en bewegen op muziek. Op een speelse manier leren zij instrumenten (her)kennen.

Breed scala

De jeugd uit de groepen 5 tot en met 8 kan deelnemen aan een 'Muziek Proeverij'. Bij deze proeverij kunnen de deelnemers kennismaken met diverse instrumenten en uiteraard ook muziek maken met instrumenten. Er is een breed scala instrumenten beschikbaar. Deze workshop is uitermate geschikt voor de jeugd die al eerder heeft deelgenomen aan de workshop Spelen met Muziek of al langer droomt van muziek maken met een instrument. Er is volop kans om het eigen talent te ontdekken.

De workshops vinden plaats in het dorpshuis van Wieringerwaard en duren ieder 45 minuten per keer. Aanmelden voor de workshops is vanaf nu mogelijk via de website van de muziekvereniging Wieringerwaard, hier is meer informatie over deze workshops te vinden.