Bekende namen op lijst Lokaal Landsmeer

LANDSMEER - Lokaal Landsmeer heeft haar 'top 6-kandidaten' op haar kandidatenlijst bekend gemaakt. Hierop staat een aantal bekende namen.

De partij bundelt politieke ervaring met lokale betrokkenheid. De aanwas van een aantal nieuwe leden vanuit de Landsmeerse VVD zorgt volgens de partij voor de borging van ervaring, kunde en kennis. 

Axel Damme gekozen tot fractievoorzitter

Een woordvoerder: "Zij verlieten de VVD. Reden hiervoor is dat zij het niet eens konden worden met het kandidaat stellen van Niels Bonenkamp als kandidaat-wethouder. Deze heeft een relatie met de kandidaat-wethouder van D66, Mandy Elfferich. De kans dat deze twee samen in één college met één burgemeester zouden komen brengt een ongewenste situatie met zich mee. Zo onderstreept ook Lokaal Landsmeer dit integriteitsrisico en dilemma."

Maja van Campen lijstduwer

In de algemene vergadering zijn de fractievoorzitter, lijsttrekker en kieslijst unaniem vastgesteld. Axel Damme is voor de komende fractievoorzitter. Axel is geen onbekende in het dorp en is al velen jaren actief binnen de Landsmeerse samenleving en politiek. 


De overige kandidaten op de lijst: Marion Breij, Lex Raymakers, Rolf van Soest, Jimmy van Leyenhorst en Jaap Goede. Hier komt nog een vervolg op. Vast staat dat Maja van Campen terugkeert als lijstduwer op de laatste plek van de kanditatenlijst.

'Trots en blij'

Axel Damme: "Ik ben erg trots en blij met zo een hoogwaardige Top 6 en er komen nog veel meer toppers op de lijst! Ik hoop hiermee het vertrouwen van de Ilper, Landsmeerder en Purmerlander te krijgen, dat zij met ons programma en lijst hun stem toe vertrouwen. Wij gaan ons 100% inzetten voor een Lokaal en sterk Landsmeer!"

Speerpunten

De tien speerpunten voor Lokaal Landsmeer: bouwen en wonen voor lokale starters gezinnen en senioren, een gemeente waar we veilig zijn en ons veilig voelen, een beter bereikbare gemeente, een financieel stabiele gemeente, behoud van onze natuur en boeren, regie op het dorp met sterke dorpsraden, een ondernemende gemeente, een toegankelijke gemeente, een gemeente die (ont)zorgt, een sportieve en cultureel bloeiende gemeente. 

"Dit is waar Lokaal Landsmeer de komende vier jaar haar pijlen op richt", aldus Axel Damme.


Het volledige programma staat op de website van de partij:www.lokaal-landsmeer.nl