Door de verhoging van de NHG-grens krijgen meer huizenkopers toegang tot een hypotheek.
Door de verhoging van de NHG-grens krijgen meer huizenkopers toegang tot een hypotheek. (Foto: Anna Bizon)

Goed nieuws voor huizenkopers: grens NHG stijgt naar 405.000 euro

REGIO - In 2023 kun je voor een woning tot 405.000 euro de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) krijgen. Dat is een stijging van 50.000 euro: dit jaar is de grens nog 355.000 euro. Door deze verhoging krijgen meer huizenkopers toegang tot een hypotheek met NHG. En dat scheelt veel in de maandlasten!

Meer huizenkopers krijgen toegang tot een hypotheek met NHG

Met een NHG hypotheek krijg je korting op je hypotheekrente. Heel fijn, want dat betekent dat je maandlasten lager zijn dan bij een hypotheek zonder NHG. Hoeveel je precies bespaart per maand is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden, je leenbedrag en de aangeboden hypotheekrente. Maar het kan al snel oplopen tot 0,5 procent. 

Rentevoordeel blijft

Het rentevoordeel behoud je gedurende de hele looptijd van de hypotheek en dat kan je tot tienduizenden euro's schelen. Goed nieuws dus als je van plan bent om in 2023 een huis te kopen. 

Minder risico

Als je ooit door werkloosheid, scheiding of het overlijden van je partner je woning met verlies moet verkopen en je hebt een NHG hypotheek, dan neemt NHG je restschuld over en betaalt die aan de bank. Een geruststellende gedachte. Je betaalt hiervoor eenmalig een premie van 0,6 procent van het hypotheekbedrag. Bij vier ton is dat 2.400 euro. 


Deze kosten zijn normaal gesproken aftrekbaar voor de belasting en snel terugverdiend. Want doordat de bank minder risico loopt krijg je dus een flinke korting op je hypotheekrente.

Meer bespaartips

Naast de NHG-hypotheek is er nog een aantal andere zaken waarop je kan besparen als je een woning wilt kopen. Nieuwbouwwoningen zijn energiezuinig en ook dat wordt door de meeste banken gewaardeerd met een korting op de hypotheekrente. Daarnaast is een energiezuinige woning goed voor je portemonnee als het om de maandelijkse energielasten gaat!

Energiezuinige woning is goed voor je portemonnee

Bot Bouw heeft op dit moment twee prachtige projecten in de verkoop. In Alkmaar is dit De Kooimeer en in Schagen is dit De Veldwachter. De woningen in beide projecten zijn zeer goed geïsoleerd en niet aangesloten op gas. 

Lage energielasten

De Kooimeer is aangesloten op het energienet van HVC. En de appartementen in De Veldwachter krijgen een grondwater warmtepomp. Hierdoor zijn de woningen niet alleen duurzaam, maar profiteer je als bewoner iedere maand opnieuw van lage energielasten! In beide projecten zijn woningen beschikbaar die in aanmerking komen voor een NHG hypotheek.

Interesse?

Wil je meer informatie over deze nieuwbouwprojecten, kijk dan op Kooimeer.com of op De-Veldwachter.nl. Hier vind je ook de contactgegevens voor deze nieuwbouwprojecten. 


Heb je interesse of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Bot Bouw via 072-5752710. Het team van Bot Bouw staat voor je klaar. 


Kijk voor meer informatie over Bot Bouw op www.botbouw.nl.