Vilique beauty & lifestyle bevordert gezonde leefstijl.
Vilique beauty & lifestyle bevordert gezonde leefstijl. (Foto: aangeleverd)

Van voedingsassistent tot paramedisch natuurkundig therapeut

DEN HELDER - "Voeding is door de jaren heen altijd een trigger geweest in mijn loopbaan. Ik ben gestart in het Gemini Ziekenhuis in 1993 als voedingsassistent, tandartsassistent, en nu ben ik weer terug in de voeding bij woongroep Samen in Schagen", zegt Angelique Visser-Oud van Vilique beauty & lifestyle.

Vilique beauty & lifestyle bevordert gezonde leefstijl

"Naar aanleiding van mijn eigen klachten bleef ik zoeken naar een oplossing in voeding, en middels opleidingen als leefstijlgeneeskunde, voeding en overgang, koolhydraten en gewicht, ben ik gestart met mijn opleiding gewichtsconsulent. Van hieruit ben ik mijn eigen bedrijf gestart om op deze manier te groeien en te leren hoe om te gaan met problemen als overgewicht en obesitas. Om het lichaam beter te begrijpen heb ik het afgelopen jaar de hbo-opleidng Medische Basis Kennis gevolgd, en dit met een diploma afgerond", aldus Angelique.

"Steeds beter begrijp ik nu waarom een gezonde leefstijl en voeding de basis vormen voor een gezond lichaam en geest. Ik zie de mensen in de praktijk veranderen. Ze krijgen een gezond gewicht, zijn fit, kunnen het medicijngebruik verminderden en/of helemaal stoppen en de bloeddruk geeft weer normale waardes aan."

Afvalstoffen in het lichaam veroorzaakt door verkeerde voeding, medicatie en stress hebben een negatieve invloed op het lichaam. Lymfedrainages helpen deze afvalstoffen te verminderen. "Deze behandeling wordt uitgevoerd op de huid met zachte, subtiele, ritmische massagegolven, speciaal ontwikkeld om de fragiele lymfevaatjes te stimuleren. Hierdoor wordt extra vocht met daarin de opgeloste afvalstoffen afgevoerd. Dit levert een ‘schoner’ bindweefsel op met minder schadelijke stoffen die bijvoorbeeld laaggradige ontstekingsreacties veroorzaken. Cliënten zullen echt versteld staan van de vermindering van afvalstoffen tijdens een detox voetbad." Bindweefselmassages staan bekend om hun 'helende werking'. Het vermindert rimpels en striae, littekens worden minder zichtbaar, de huid wordt steviger en het zorgt voor een betere doorbloeding. Angelique: "Naast een gezonde leefstijl is het belangrijk om te bewegen, voldoende water te drinken, te sporten, en een juiste balans te vinden in alles wat je drijft. Als dit jou aanspreekt: bel dan gewoon even, je kunt altijd een gratis advies krijgen en mogelijk een proefbehandeling meemaken."

Vilique beauty & lifestyle, Pastoor Koopmanweg 14 Den Helder. Email: angelique@viliquebeautylifestyle.nl.. Zie: http// info.viliquebeautylifestyle.nl Tel: 06-23461096.