Jos, Els, Rob en André.
Jos, Els, Rob en André. (Foto: Pers Bureau Ronald Dasbach)

'De goodwill is er, nu nog meer leden!'

Vervolg van de voorpagina.

Rob Schilder: "Hierbij denken we aan ruimte- en inrichtingsproblemen in verschillende delen van ons dorp, de geluidsoverlast op de Breewijd/Zuiderhaaks, de verkeerssituatie op de Schoolweg, de oversteek Lidl/Winkelcentrum Riepel, de brakwaterproblematiek in de Willem Alexanderhof, het behoud van de groenstructuur Noorderhaven en de renovatie van het Loopuytpark.”

Leden

De BVJ beschikt momenteel over ruim 300 leden op een inwonertal van 7.000 huishoudens. Het bestuur is derhalve van mening dat dit aan de weinige kant is. "Onze goodwill is vele malen groter dan het aantal leden. Aan de kosten van het lidmaatschap kan het niet liggen, want voor 7 euro per jaar ben je al lid. Voor dat geld word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Julianadorp. Dan kun je vervolgens voor jezelf uitmaken of je er iets mee te maken hebt of niet. Op het moment dat je daar vraagtekens bij hebt, kun je bij ons aan de bel trekken. Dan gaat het balletje rollen en gaan we ermee aan de slag. Het komt ook voor dat bewoners zelf ideeën c.q. oplossingen aandragen. Dat is mooi want we handelen tenslotte puur vanuit het perspectief om oplossingsgericht te werken. Alleen met de steun van onze betrokken bewoners zijn wij in staat om zaken aanhangig te maken. Des te meer leden, des te meer daadkracht, vandaar onze oproep voor nieuwe leden. Zij kunnen bijvoorbeeld ook voor een bepaalde taak of in een speciale werkgroep worden ingezet. Zo is Els specifiek voor de sociale media bij ons binnengekomen. Overigens kunnen we nieuwe bestuursleden ook goed gebruiken."

Jubileumacties

In het kader van het 30-jarig bestaan ontvangen de trouwe leden een attentie namens de BVJ. Els de Jong: "Daarnaast voeren we een actie om 30 boeketten weg te geven. Iedere bewoner van Julianadorp kan een mededorper bij de BVJ voordragen waarvan hij/zij vindt dat die persoon een bloemetje verdient. Ook zijn we druk bezig met een nieuwe actie tot het werven van nieuwe leden. Daar komen we binnenkort mee in de lucht. Ook zijn we van plan iets met Burendag op touw te zetten. Deze Burendag vindt plaats op 24 september 2022. Dus houd onze website in de gaten, die binnenkort geheel vernieuwd online gaat."

Wie de BVJ als schakel tussen de bewoners en beleidsmakers wil steunen en betrokken wil zijn bij de toekomst van Julianadorp kan lid worden via de website www.debvj.nl. Voorzitter Rob Schilder besluit met: "Het is tenslotte je eigen leefomgeving waar je voor strijdt." 

Naast de website is de vereniging ook vertegenwoordigd op Facebook en Instagram.