Erehaag voor Bart Hoogland.
Erehaag voor Bart Hoogland. (Foto: Evert Ruis)

Trainer Bart Hoogland vertrekt bij FC Purmerend door de voordeur

Algemeen

PURMEREND - Na succesvolle jaren bij BOL (Broek op Langedijk) en ZOB is trainer Bart Hoogland ook bij ‘zijn eigen’ FC Purmerend door de voordeur vertrokken. Hoogland (56) is drie seizoenen hoofdtrainer geweest van de zondagselectie. Zijn afscheid was in stijl. Door een erehaag werd hij uitgeleide gedaan. Figuurlijk gesproken dan, want ondanks dat hij bewust kiest voor een tussenjaar sluit hij geenszins uit dat hij op termijn terugkeert bij zijn club, maar dan in een andere hoedanigheid. “Ik moet daar met de club nog verder over praten, maar als ik verder nog iets in de voetballerij ga doen, is het voor FC”, zegt hij resoluut. Na het afscheid op het veld werd hij toegesproken door Bert Slegt en schudden velen hem de hand.  

Corona heeft zijn verblijf bij FC Purmerend extra bemoeilijkt. “Het eerste jaar ging uitstekend, we pakten in eerste instantie de bovenste ploegen. De clubs uit de onderste regionen zouden we allemaal nog moeten krijgen, terwijl de teams net onder ons elkaar nog allemaal moesten treffen. Alleen, toen kwam Corona en was het klaar. Het tweede seizoen hebben we vier wedstijden gespeeld, toen de competitie opnieuw werd stil gelegd. Het afgelopen jaar hadden we goede hoop naar meer succes. Zeker met Mark Vis als extra trainer bij de groep. Twee ongelukkig verloren duels, tegen RK DES en Zwanenburg, en teveel blessures gooiden roet in het eten”, kijkt Hoogland terug op de afgelopen seizoenen.

Bart Hoogland neemt het komende jaar meer tijd voor andere dingen. “Ik ben bloedfanatiek en als ik ergens een contract teken, ga ik er voor 100% voor. Dat betekent dat ik mezelf verplicht er altijd te zijn, weinig vakantie neem en ook geen weekendje weg ga. Dat wil ik eens ervaren. Na die tijd zien we wel weer verder en ga ik met Brian van Gils (Technische Zaken, red) aan tafel om te zien wat we nog voor elkaar kunnen betekenen.”

Bart Hoogland wordt opgevolgd door Dennis Tevreden.

Bart Hoogland: "FC Purmerend is en blijft mijn cluppie."