Maurits Wagenaar leverde de fiets namens de Rotaryclub af.
Maurits Wagenaar leverde de fiets namens de Rotaryclub af. (Foto: aangeleverd)

Lionsclub helpt Molentocht aan DUO-fiets

PURMEREND - Zorgcirkel Molentocht aan de Persijnlaan 99 in Purmer-Zuid was dringend toe aan een nieuwe DUO-fiets met elektrische trapondersteuning. Zodat bewoners samen met een begeleider naar buiten kunnen om langere fietstochtjes te maken. Dat is in alle opzichten prettig en gezond. 

Omdat de reguliere geld- en subsidiebronnen hiervoor tekort schieten werd een beroep gedaan op de Lionsclub Whereland. De totale opbrengst van de verkoop van de traditionele kerstbomen, eind 2021, van ruim € 3.300,- samen met een flink aantal spontane extra donaties, waaronder enkele grote, van totaal circa € 2.200,- leverde een totale bijdrage op van 5.500,-

"Mede dankzij de hulp en inzet van de leden van onze zuster-Lionsclub Purmerend Marktstaede. Zo kon de fiets van zo’n € 9.000,- toch worden aangeschaft", aldus Maurits Wagenaar.

Dinsdag 17 mei was het zover en werd de fiets overgedragen aan Molentocht, in het bijzijn van vrijwilligerscöordinator Aletta Roozen en een flink aantal bewoners. De fiets werd direct in gebruik genomen. Bewoner Harm maakte met Anton Schouten, hulpmiddelenspecialist en fietsvrijwilliger het eerste rondje. Het was tenslotte prachtig fietsweer.

De Lionsclub wil graag iedereen die een kerstboom heeft besteld of op een andere manier een bijdrage heeft geleverd van harte bedanken.