Het echtpaar Van der Meulen-Klene werd door de burgemeester in de bloemen gezet voor hun 60-jarig huwelijk.
Het echtpaar Van der Meulen-Klene werd door de burgemeester in de bloemen gezet voor hun 60-jarig huwelijk. (Foto: Evert Ruis

Felicitatiebezoek voor 60-jarig huwelijk

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht op dinsdag 31 mei een felicitatiebezoek aan het echtpaar Van der Meulen-Klene. Zij waren op 30 mei zestig jaar getrouwd.

Bob van der Meulen (84) en Jopie van der Meulen-Klene (80) hebben elkaar ontmoet in (toen nog) dancing 'City Hal' in Amsterdam op het Leidseplein. Eigenlijk was Bob meer een jazz-fan, hij heeft Jopie later ook meegenomen naar jazz-clubs in Amsterdam. Ze zijn allebei opgegroeid in Amsterdam. Vanuit Slotermeer zijn ze naar de Meteorenweg in Purmerend verhuisd. Nu wonen ze al 50 jaar in de Gruttostraat. Ze hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. 


Bob heeft als meet- en regeltechnicus gewerkt bij de centrale Hemweg. Na veertig jaar is hij met pensioen gegaan. Hij heeft altijd veel gesport, nu biljart hij graag in wijkcentrum 'De Inval'. 


Jopie heeft bij de Miro in Purmerend gewerkt, daarna bij kledingzaak Marca. Ook Jopie heeft altijd gesport. Sinds kort is ze een paar keer per week te vinden op de gymclub in wijkcentrum 'De Inval'.


Op 29 mei vierden ze het huwelijksjubileum met familie en vrienden in La Storia in Neck.