Open dagen

Deze tijd van het jaar staat als gebruikelijk vol met tal van feestelijkheden. En omdat we de afgelopen twee jaar op dit punt bepaald niet verwend zijn, is het des te plezieriger dat we nu weer met volle teugen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. 

Zo konden we vorige week donderdag, hemelvaartsdag weer onze ogen uitkijken naar hetgeen de Beemsterpolder allemaal te bieden heeft. Tal van bedrijven en particulieren stelden letterlijk en figuurlijk hun deuren open om het talrijke publiek ‘een kijkje in de keuken’ te gunnen. De fiets – het vervoermiddel bij uitstek op zo’n dag – bracht honderden mensen op plekken die ze nooit eerder zagen. En dat allemaal voor nul euro. Gratis bestaat niet, zegt men wel, maar die dag leek toch echt alles gratis te zijn. De Beemster liet zich weer van haar allerbeste kant zien.

Purmer 400 jaar

Degenen die de open dag gemist hebben moeten weer een jaartje wachten. Hoewel? Er is nog een kans! De polder aan de andere kant van de stad, de Purmer bestaat dit jaar 400 jaar. En dat gaat gevierd worden.

Liefhebbers van open dagen komen dit jaar extra aan hun trekken. Op zaterdag 25 juni is er de Open dag van de Purmer. Maar liefst 30 adressen bieden Jan en alleman de kans om kennis te nemen van veel moois dat die polder te bieden heeft. En deelnemen aan deze Open dag is wederom weer helemaal gratis. Ook die dag is de fiets hét vervoermiddel bij uitstek dat de bezoekers langs alle deelnemers voert. Verrassende tuinen, oude auto’s, oude en nieuwe landbouwwerktuigen, muziek, theetuin, het oude gemaal, kortom ook die dag is er weer voor elck wat wils.

Reuring

Op 25 juni is ook Reuring nog in volle gang. Feest voor jong en oud dus. En nu nooit meer roepen dat er nooit iets te doen is in onze regio.