Wethouder Eveline Tijmstra opende samen met Mark de Vries, voorzitter van de Kunstroute Purmerend, de PAF!
Wethouder Eveline Tijmstra opende samen met Mark de Vries, voorzitter van de Kunstroute Purmerend, de PAF! (Foto: Han Giskes)

Bijna 2300 bezoekers op Purmerendse Art Fair

PURMEREND - Bijna 2300 mensen bezochten het afgelopen weekend in de Markthal de eerste Purmerendse Art Fair (PAF!). Hier toonden zo'n vijftig lokale kunstenaars hun werk, variĆ«rend van schilderijen tot textiel, van hout tot beeldhouwwerken. De gratis toegankelijke beurs was opgezet  om het 20-jarig bestaan van de Kunstroute Purmerend extra luister bij te zetten.

Enthousiaste reacties publiek

Wethouder Cultuur Eveline Tijmstra opende deze eerste editie en memoreerde het belang van kunst als verbindende factor in de gemeente en natuurlijk het plezier dat je daaraan kunt beleven bij het maken en het bekijken daarvan. Voorzitter Mark de Vries gaf haar en oprichter Kees Kasbergen de eerste exemplaren van de jubileumkrant. 


Daarna stroomden de eerste bezoekers de Markthal binnen terwijl zanger Peter Vagevuur zijn easy-listening muziek ten gehore bracht. 

Geanimeerde gesprekken

Uiteindelijk kwamen 2256 mensen de kunst in de Markhthal bewonderen. Geanimeerde gesprekken, vragen over aanpak en technieken, die soms leiden tot de aankoop van een kunstwerk. De bezoekers waren blij verrast over de kwaliteit van de beurs en de aangeboden kunst en gaven positieve reacties, maar ook voor de kunstenaars was het fijn om weer samen te kunnen exposeren, elkaars werk te kunnen zien en natuurlijk bij te praten. 


Kortom, een zeer geslaagde kunstbeurs.

De belangstelling was groot.
Het bleek heerlijk rondstruinen op de kunstbeurs.