De BSM-klas van het Da Vinci.
De BSM-klas van het Da Vinci. (Foto: aangeleverd)

Sportieve sponsortocht met BSM-klas Da Vinci

PURMEREND - Net zoals andere jaren organiseert de Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) klas van het Da Vinci college uit Purmerend een project voor een goed doel. Dit jaar gaat de BSM klas in september de Pyreneeën Challenge rijden voor Ride4Kids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De leerlingen zijn druk bezig om donaties te verzamelen en activiteiten te organiseren om geld te verzamelen. En iedereen kan helpen. Op 11 juni hebben zij, samen met Waterland Sports namelijk een mooie wandel-, fiets-, wielrenmiddag langs de forten van de Stelling van Amsterdam gepland om geld in te zamelen voor deze tocht.

Wandelen of fietsen langs de forten

Zaterdag 11 juni om 12.00 uur start de tour voor de wielrenners (70 km), om 12.30 uur klinkt het startschot voor de wandelaars (12 km) en om 13.00 uur voor de tour-fietsers (28 km). De route voor de wandelaars is ook heel goed te skeeleren. Pittige routes, maar voor iedereen te doen. Om 15.00 uur is er een gezamenlijke afsluiting met een loterij en een kleine sportieve competitie waarbij super leuke en unieke prijzen gewonnen kunnen worden.


Deelnemen kost € 5,00. Hiervoor ontvang je een uitgebreide routebeschrijving, een hapje en een drankje en interessante informatie over de verschillende forten. De volledige opbrengst gaat naar Ride4Kids, dit dankzij de hulp van verschillende sponsoren. Dit sportieve evenement wordt georganiseerd door klasgenoten Nienke Leeuwerink en Samuël Vreeling samen met Rob en Netty de Graaf van Waterland Sports


Ride4Kids is een organisatie die onderzoek doet naar kinderen met een stofwisselingziekte. Kinderen met een stofwisselingsziekte worden doodmoe geboren, 50% van de kinderen haalt de 10 jaar niet eens en 70% wordt nog geen 18 jaar. Er is dringend een behandelingsmethode nodig.

Inschrijven

Inschrijven kan via https://forms.office.com/r/RGGQfALjTW. Aanmelding is voltooid na de betaling. Mocht dit niet lukken stuur dan een mail naar: nienkeleeuwerink12@gmail.com


Meer informatie over Ride4Kids; https://www.ride4kids.nl/ons-doel/

Ook poffertjes werden gebakken om geld in te zamelen.