Een redelijke chaos bij de fietsenstalling.
Een redelijke chaos bij de fietsenstalling. (Foto: Bert Westendorp)

Tekort aan fietsenstallingen

Algemeen

CASTRICUM AAN ZEE – Tijdens fraai strandweer, zoals afgelopen dagen, blijkt goed dat er schrikbarend tekort is aan plaatsen om fietsen en scooters te stallen. De gemeente heeft weliswaar vanaf het strandplateau een paar honderd meter planken langs het fietspad gerealiseerd, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

Inmiddels heeft PaanZee, beheerder van de fietsenstalling in december een bouwaanvraag bij de gemeente ingediend om een nieuwe en grotere dagcapaciteit voor fietsen stallen (2250 ipv 1000) en voor scooters stallen (240 ipv 125) te realiseren.

Nieuwe stalling

PaanZee: “Vanaf 2001, na het verwijderen van de bovenloods, is door weersinvloeden en slijtage het betondek steeds meer aangetast. Door het al maar uitblijven van toestemming op onze plannen is het nu zover dat onze gebouwen het inmiddels letterlijk gaan begeven. Daarom hebben we dat deel van de stalling afgesloten. We willen een compleet nieuwe stalling bouwen. In december hebben we de nieuwe bouwaanvraag bij de gemeente ingediend om vergunning te krijgen voor deze nieuwe fietsenstalling, maar PWN had bezwaren tegen de bouw.”

Dat betekent dat de situatie voorlopig nog niet is opgelost. Geen fijn bericht zo pal voor de zomervakantie en met mooi zomerweer in aantocht.