Dit schilderij is te zien op stop 15 tijdens de Kunstfietsroute Castricum.
Dit schilderij is te zien op stop 15 tijdens de Kunstfietsroute Castricum. (Foto: Mieke Rozing)

Nieuwe locatie Kunstfietsroute: feestelijke kinderactiviteiten op stop 15

Algemeen

CASTRICUM - Dit jaar wordt er op de kunstfietsroute extra uitgepakt op de nieuwste deelnemende locatie: het buurthuis aan de van Speykkade 61. Oftewel, stop 15 van de route. Naast het werk van de exposanten, muziek, drankjes en bitterballen, is er ook voor kinderen een leuke aanvulling. Zij kunnen zelf schilderen en in de draaimolen. 

Omdat kinderen zo puur zijn in kunst, wil cultuurcoördinator Mieke Rozing, hier graag ruimte voor maken. De gehele zaterdag is er gratis een begeleide schilderactiviteit voor de kinderen. Het werk wat zij maken wordt de volgende dag tentoongesteld in de grote Biljartzaal. Naast het schilderen kunnen de kinderen gratis in een draaimolen. En als zij uitgedraaid zijn, is er voor hen gelegenheid om in de speeltuin bij het buurthuis spelen. Voor ouders of grootouders met kinderen dus een goede reden om een bezoekje te brengen aan stop 15. 

Exposanten

Het werk wat hier getoond wordt is onder andere van Annet Sijm. Zij schildert met olieverf en mixed media op grote doeken. Haar inspiratie haalt zij uit de prachtige plekken die zij bezoekt tijdens de verre reizen. Monique Mulder laat in de achterzaal haar keramische kunst zij werkt vanuit haar emotie en geeft deze vorm met klei. Daarbij stileert zij haar objecten tot zij het oprechte gevoel heeft gevonden. De naakte rauwe puurheid van de dagelijkse zaken vind je terug in haar werk. Florence Eijck laat haar zelfgemaakte en ontworpen sieraden van (half)edelstenen en zilver zien. Deze sieraden zijn uniek en elk ontwerp wordt slechts één keer gebruikt. De edelsteen kralen worden door Florence ‘ontdekt’ op haar reizen. Maar ook de schilders van de populaire inloopateliers van Mieke Rozing laten hun werk zien. De ene exposant schildert een paar jaar en de ander maakt zijn/haar eerste olieverfschilderij en nog weer anderen werken al in opdracht. Wat iedereen gemeen heeft is dat zij hier plezier en energie van krijgen. 

De Kunstfietsroute is komend weekend op 4 en 5 juni. Op zaterdag is er van 11.00 tot 14.00 uur een demo van de schildersgroep. Op zondag zal Edouard van de Velde met zijn gitaar en zang van Bowie tot Cohen en zelfs Aznavour stop 15 laten swingen. De kunstfietsroute is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

www.kunstfietsroutecastricum.nl