Dirigent Rolien Eikelenboom: "Het is fijn om mensen te verblijden met saamhorigheid. Muziek bindt enorm.”
Dirigent Rolien Eikelenboom: "Het is fijn om mensen te verblijden met saamhorigheid. Muziek bindt enorm.” (Foto: Bert Westendorp)

Rolien Eikelenboom heeft regie in handen bij Kids in Concert

Cultuur

CASTRICUM – In april berichtte Castricums Nieuwsblad over het bijzondere initiatief van Castricummer Herman Sterken om een groot muziekspektakel van de grond te tillen in sporthal De Bloemen op zaterdag 18 juni. Dat alles onder de noemer ‘Kids in Concert’ met deelname van maar liefst driehonderd scholieren. Daarnaast de De Shenk Entertainment begeleidingsband, onder leiding van Shane van Schoonhoven, de dansgoep van ClubMariz en zangeres Patricia van Haastrecht, tweede bij talentenjachten The Voice of Holland en We Want More. De show wordt aan elkaar gepraat door Nienke van den Berg.

Zenuwachtig ben ik niet, maar het is spannend om 300 kinderen gefocust te krijgen

De Castricumse Rolien Eikelenboom heeft de niet geringe taak om het hele spektakel als dirigent in juiste banen te leiden. Als dirigent, docent muziek & theater is Rolien wel het één en ander gewend. Al ruim dertig jaar dirigeert de Castricumse de plaatselijke koren Vokaal Kabaal en Connection en heeft daarnaast nog tal van muzikale avonturen achter de rug, maar toch …: “Zenuwachtig ben ik niet, maar het is wel heel spannend om driehonderd kinderen zo gefocust te krijgen dat ze helemaal opgaan in de muziek. Dat heb ik nog nooit eerder gedaan. De logistiek is ontzettend belangrijk. Het hele programma moet perfect in elkaar passen.”

Iedereen die mee wilde doen welkom

De kinderen zijn afkomstig van Castricumse en Akerslootse basisscholen en brugklassen van het Jac. P. Thijsse College. Auditie was geen optie, iedereen die mee wilde doen, was welkom. Uiteraard werd er volop geoefend waarbij Rolien de aanwijzingen gaf die nodig waren voor de verbindende rol van zangers en zangeressen.

Het evenement stond voor 2020 in de agenda maar ging door de corona-perikelen niet door. Het daaropvolgende jaar werd het muziekfeest eveneens door corona geannuleerd. “We konden het draaiboek van 2020 goed gebruiken, maar je moet toch alles weer opnieuw regelen. De kinderen zingen twaalf populaire popsongs. De nummers hebben we samen met Joon, onderwijzeres en dochter van initiatiefnemer Herman Sterken, uitgekozen.”

Rolien gaat er vanuit dat het juiste sfeerbeeld, in de als concertzaal aangeklede sporthal, vanzelf naar voren komt dankzij de stemmen van de driehonderd jonge vocalisten en de band. “Er moet energie loskomen, het publiek moet van de stoelen gaan. Het is fijn om mensen te verblijden met saamhorigheid. Muziek bindt enorm.”

800 kaarten per voorstelling beschikbaar

Voor de twee voorstellingen waren achthonderd kaarten per voorstelling beschikbaar. Er zijn nog een aantal kaarten te koop voor de prijs van twaalf euro. De gehele netto opbrengst komt ten goede aan het eerdergenoemde onderzoek naar taaislijmziekte. “Iets meemaken met elkaar, dat is een unieke ervaring”, zo verwoordt Rolien haar motivatie voor Kids in Concert.

Op de website is alle informatie te vinden over onder meer artiesten, programma en kaartverkoop.