Oude fietsbergplaats met buitenstalling.
Oude fietsbergplaats met buitenstalling. (Foto: Aart Tóth)

Raadsvragen strandfietsenstalling

CASTRICUM - Ron de Haan, ex wethouder en nu weer raadslid, stelt raadsvragen over de fietsenstalling bij het strand. De stalling op het dek van de leegstaande loods heeft te maken met instortingsgevaar. 

Om de veiligheid van fietsparkeerders te borgen, heeft de gemeente besloten de fietsenstalling buiten gebruik te stellen. De Haan stelt dat vorig jaar de stempels die de loods beschermen tegen instortingsgevaar, zijn weggehaald en/of verdwenen. 

Namens de VrijeLijst vraagt de Haan aan de raad: "Met het oog op de Pinksterdagen en de vakanties; [wanneer] onderneemt het college actie die er per direct toe leidt dat de fietsenstalling op het dek weer opengesteld kan worden?"

De VrijeLijst vindt dat de ondernemer aangesproken dient te worden op het achterstallig onderhoud. Mocht de ondernemer vervolgens geen passende maatregelen nemen, dan hoopt de VrijeLijst dat het gemeentecollege actie onderneemt. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van tijdelijke opstelplekken voor fietsen aan de randen van het plateau. 

Het lijkt erop dat de nieuwe vergunningsaanvraag van de ondernemer een vertragende factor is in het oplossen van het probleem. De ondernemer zou het treffen van veiligheidsmaatregelen koppelen aan deze lopende aanvraag. Echter, de aanvraag geldt voor een loods met aangepaste afmetingen, wat een snelle afgifte van een omgevingsvergunning bemoeilijkt. De VrijeLijst vindt dat een veilig gebruik van fietsopstelplekken voorgaat, boven de vergunningprocedure tussen overheid en ondernemer.