Zes koren laten zich horen.
Zes koren laten zich horen. (Foto: aangeleverd)

Zingen en swingen in de Pan

BAKKUM - ‘Zingen en swingen In de Pan en op Het Plein’ is het motto voor het KDC-festival in Camping Bakkum. Er zijn twee podia: op het centrale Plein en in de Pan. Zes koren treden afwisselend op in sets van 20 minuten. Bezoekers kunnen dus naar alle koren luisteren. En er is uiteraard zonnig weer besteld.

Het repertoire is gevarieerd: Nederlandse liedjes, shanty's, pop- en musicalsongs, smartlappen, etc. En dansen, swingen en meezingen is niet verboden!

De zes koren zijn: Nortada, De Vrolijke Noot, De Skulpers, New Voice. Lola’s en De Notenbalkers.

De organisatoren van het festival, Marcel Klaver en Cleem Kos, verheugen zich op het festival: "Het KDC-festival is een tweejaarlijks evenement dat De Skulpers vanaf 2014 organiseren. Het festival is een groot feest voor zowel de deelnemende koren als het publiek!” En voor De Skulpers blijft het hier niet bij. Zo zijn in Castricum op 10 juli optredens gepland op de Dag van de Schelpenvisser op het Schulpersplein te Bakkum en -save the date- op 30 september/1 oktober a.s. de VriendenVan-avonden in de aula van het Jac.P.Thijssecollege.

Koren uit de regio

Zes koren zullen deelnemen aan het KDC-festival (KDC staat voor KennemerDuinCamping). Nortada is een shantykoor uit IJmuiden. Nortada is Portugees voor ‘noordenwind'. Het repertoire bestaat vooral uit shanty's. De Vrolijke Noot uit Heemskerk is een groot koor (65 vrouwen en 25 mannen). Het repertoire is breed: veel Nederlands, popsongs, levensliedjes, musicaliedjes, klassiek en ook shanty's. De Skulpers uit Castricum is een bekend folksong- en shantykoor. Het repertoire bestaat uit shanty's, Nederlandse liedjes en folk- en popsongs. De naam verwijst naar de Schelpenvissers. New Voice uit Egmond-Binnen is een popkoor. Het repertoire bestaat vooral uit hitsongs en wordt meerstemmig gezongen. Lola's uit Limmen staat voor Lonnekes Ladies: een vrouwenkoor met Lonneke als dirigent. Het repertoire is gevarieerd. De Notenbalkers uit Heemskerk zingen levensliederen en eigentijds Nederlands repertoire. De naam verwijst naar het balken van ezels, de bijnaam van Heemskerkers.

6 juni in Camping Bakkum. Het festival begint om 12.00u en eindigt met een sing along op het Plein van 16.30u tot circa 17.00u. De toegang is gratis.