De Nationale Molendag laten molens hun wieken draaien.
De Nationale Molendag laten molens hun wieken draaien. (Foto: J. van Lier - SMS)

Ontdek de Schermermolens

Algemeen

ALKMAAR - Nationale Molendag ligt weer om de hoek. Zaterdag 14 en zondag 15 mei draaien door heel het land veel molens, vele daarvan zijn ook te bezoeken en er worden activiteiten georganiseerd.

De molenaars in de Schermer laten hun molen draaien. Ter gelegenheid van de Nationale Molendag beidt de Schermer Molens Stichting een gratis toertocht aan, tijdens deze toer ga je langs elf van de vijftien molens. naast de Museummolen in Schermerhorn en Korenmolen De Otter in Oterleek gaat de route langs verschillende polder- en strijkmolens.

De tocht

De tocht is 35 kilometer lang en kan zowel met de fiets, motor of met de auto worden gereden. De route en bijbehorende vragenlijst zijn 14 en 15 mei vanaf 9 uur te verkrijgen bij de Museummolen aan de Noordervaart 2in Schermerhorn en kan ook gedownload worden via de website.

Bij elk van de elf molens horen drie vragen. De route eindigt bij de Museummolen waar de deelnemers op vertoon van de ingevulde vragenlijst een presentje mee naar huis krijgen. Degene die de meeste vragen goed heeft, wint een gratis rondleiding door de Museummolen. 

Meer info en een routekaart via: www.museummolen.nl of www.google.com/maps