Verdien jij op 3 juli ook een medaille?
Verdien jij op 3 juli ook een medaille? (Foto: Aart Tóth)

Zwem, fiets en ren mee met de Castricumse Triatlon

CASTRICUM – Begin juli staat het hele dorp op z’n kop. Van zwembad, via het fietsparcours en hardloopparcours tot de finish op het Dorpsplein. Dan is de vierde editie van de ‘Full of Life Triatlon Castricum’.

Door de overbrugging van die twee jaar, zijn er sommige deelnemers die zich niet meer als sporter inzetten. Hierdoor zijn er wat startplekken ter beschikking zijn gekomen. Op www.triatlon-castricum.com kun je je inschrijven voor de 1/8 Triatlon met 500 meter zwemmen, 21 kilometer fietsen en afsluitend 5 kilometer hardlopen.

Naast de deelnemers zijn er ook nog andere sportievelingen nodig die Castricum en de sport een goed hart toedragen. De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers met hart voor het dorp Castricum en de sport. Er is nog plaats voor vrijwilligers die zich geroepen voelen om voor de op- en afbouw van het parcours zorg te dragen. Het hele parcours staat immers in de 1400 hekken om de veiligheid van sporters en toeschouwers te garanderen.

Tussen die hekken zijn oversteekplaatsen voor toeschouwers, die bemand moeten worden. De roem bij de toeschouwers en organisatie kun je verdienen door je op te geven via vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com. Ga het meemaken, met honderden toeschouwers.

Zondag 3 juli: de 4e ‘Full of Life Triatlon Castricum'. Voor meer informatie, bel Gert Stoppels, 06 1860 0960.