Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Eetbare planten in Eilandspolder

REGIO  – Op zaterdag 28 mei organiseert IVN Waterland een excursie eetbare planten in Graft in de Eilandspolder. Planten bevatten in het voorjaar hoge concentraties vitaminen, mineralen en andere goede stoffen, van oudsher de aanvulling op een karig wintermenu.

Ben je benieuwd welke wilde planten, die je misschien elke dag ziet, eetbaar zijn? Vind je het leuk om te ontdekken wat voor lekkers je er van kunt maken? Dan is deze excursie echt iets voor jou. Door middel van kijken, ruiken en proeven zoeken we onder leiding van ervaren gidsen Janneke en Nel naar eetbare planten.

De gevonden exemplaren worden verwerkt tot een hapje en een drankje. Het is verstandig dichte schoenen en een lange broek aan te trekken, omdat we soms door hoge planten lopen. Verzamelen bij het Uilenbosje, Dwarsweg/Ringdijk, nabij de vogelhut, tussen West-Graftdijk en Graft en starten om 11.00 uur. Om 13.00 uur sluiten we af. Meenemen: kopje, bord, bestek en schaar. Kosten: € 2,50 per persoon. IVN leden en donateurs gratis.


Aanmelden bij Janneke van Dalen, sint-jan@quicknet.nl of tel. 0299-671618. Reageer snel als u mee wilt doen. Het aantal deelnemers is beperkt. 

Voor meer informatie kijk op de website www.ivn.nl/afdeling/Waterland.