Richard Williams is de vader van de zusjes Williams.
Richard Williams is de vader van de zusjes Williams. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van films die Filmhuis Purmerend draait in het Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater de Purmaryn).

Vrijdag 20 mei om 20.30 uur en dinsdag 24 mei om 13.30 uur King Richard – Reinaldo Marcus Green, Verenigde Staten, 2021, 144’.

Een inspirerende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film volgt Richard Williams, die met zijn gezin in Compton, Californië woont. Hij is een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. Hij is vader van Venus en Serena voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green.

De toegangsprijs is € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00, op vertoon van clubpas KNLTB € 5,00). Neem uw reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand. Op vertoon van een KNLTB clubpas toegang met korting, € 5,00.

Zaterdag 21 en dinsdagavond 24 mei, beide dagen om 20.30 uur, C’mon C’mon – Mike Mills, Verenigde Staten, 2021, 108’.

Johnny interviewt kinderen voor een radiozender. Zijn gescheiden zus vraagt Johnny tijdelijk voor haar 9-jarige zoon Jesse te zorgen. De band met zijn zus was sinds het overlijden van hun moeder moeizaam. Dat Johnny radiomaker is, is geen toeval, want de film draait om luisteren - niet naar wat de ander zegt maar naar de immense wereld van emoties die daarachter huist. Jesse maakt zich aan het eind van de film zorgen dat hij zich de reis later niet zal herinneren, en dat is zeer waarschijnlijk. Dit is een van de centrale observaties van de film, we herinneren ons de uitzonderlijke momenten en grote gebeurtenissen het makkelijkst, maar het is de alledaagse gewoonheid die vormt wie we zijn en hoe we in het leven staan. Deze film is rijk aan invoelbare emotie en menselijke observaties, in prachtige zwart-witbeelden. Er wordt prima geacteerd en we zien een fantastische klik tussen de twee hoofdrolspelers.

De toegangsprijs is € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Neem uw reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Afbeelding