De Bibliotheek is dé plek waar mensen kunnen oefenen met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.
De Bibliotheek is dé plek waar mensen kunnen oefenen met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. (Foto: aangeleverd)

Praat Nederlands met mij op NL plein

PURMEREND - Het NL plein in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 in Purmerend is dé plek waar mensen kunnen oefenen met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. 

Taalvaardigheid en digitale vaardigheden zijn vereisten om mee te kunnen doen in de maatschappij. Op vrijdag 20 mei is er een Speeddate tussen taalcursisten en vrijwilligers.

Om 15.00 uur staan de stoelen klaar op het NL plein voor de Speeddate in Bibliotheek Purmerend. De cursisten van Fiolet Taaltrainingen en de vrijwilligers kunnen hierop plaats nemen om samen Nederlands te praten. Het zijn korte gesprekjes om het Nederlands te oefenen. 

Vrijwilligers maken hierbij echt het verschil! Voor de cursisten is dit namelijk dé mogelijkheid om Nederlands te spreken en te oefenen waardoor ze weer beter kunnen meedoen in de maatschappij. En meedoen wil toch iedereen?

Voor deze Speeddate is het NL plein op zoek naar vrijwilligers die deze middag willen helpen. Aanmelden via nlplein@bibliotheekwaterland.nl of telefoon 06 14 305 887.