Er wordt veel georganiseerd door de stichting.
Er wordt veel georganiseerd door de stichting. (Foto: aangeleverd)

Verbinding maken het ultieme doel van tweedaags Cultureel Festijn

PURMEREND - Ontmoet elkaar dit jaar op het Cultureel Festijn, waar cultuur en verschillende culinaire gerechten samen komen in Purmerend. Dat is de boodschap die de Stichting Multicultureel Centrum Waterland uitdraagt op donderdag 26 en vrijdag 27 mei. De eerste dag van het Cultureel Festijn valt samen met Hemelvaartsdag. 

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei in Overwhere

De stichting is al geruime tijd met de voorbereidingen bezig voor dit unieke festijn, waarin ruimte voor contact wordt gecreƫerd, voor mensen om gezellig met elkaar tijd door te brengen, onder genot van lekkernijen.

Dolblij

Het festijn is geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Ook deze keer zijn er weer volop Turkse lekkernijen, naast de geur van het lekkere gemarineerde vlees dat op smaak komt op houtskool, vinden de bezoekers ter plekke ambachtelijk bereide deegwaren. "Na al het lekkere eten, mag natuurlijk de Turkse thee met Turkish delight niet ontbreken", aldus Erdinc Kaya, secretaris van de stichting. "Liefhebbers van zoetigheden, zoals baklava en nog vele andere smaken, zullen niks tekort komen." Hij is dolblij dat het evenement eindelijk weer georganiseerd kan worden. 

Wees welkom

Een braderie met traditionele Turkse specialiteiten, barbecue, voor de kinderen schminken, spel en plezier en nog veel meer. Dat zijn in grote lijnen de ingrediƫnten van het tweedaagse festijn. Wees welkom aan het Jonkheer van Cittersplein 198 in Purmerend. Voor meer informatie kijk op www.mccwaterland.nl