De Sligro-vestiging aan de Polderweg 1 in Baanstee Oost.
De Sligro-vestiging aan de Polderweg 1 in Baanstee Oost. (Foto: aangeleverd)

Sligro viert eerste lustrum met lekkernij

PURMEREND - Sligro Purmerend opende eind mei 2017 de deuren. Vanaf de start is de vestiging een hit geweest binnen de Sligrofamilie. Jaarlijks doen alle locaties mee aan de verkiezing van beste Sligro en Purmerend is in die vijf jaar derde, tweede en eerste geworden. En dat is bepaald geen kleinigheid voor vestigingsdirecteur Nico Molenaar en zijn medewerkers.

Van 23 tot en met 28 mei zijn er feestelijkheden in het kader van de viering van het eerste lustrum. De kopende klanten worden op vrijdag 27 mei met een lekkernij in de watten gelegd. "Verder kleden we onze vestiging wel wat feestelijker aan en vieren we het bescheiden feestje vooral intern", zegt Nico Molenaar.


De start van Sligro Purmerend was een ware ontdekkingsreis. In de overname door Sligro van Groothandel De Kweker was onder andere opgenomen dat alle medewerkers van De Kweker voortaan voor Sligro gingen werken. Dat vergt normaal gesproken aanpassingen van zowel directie als medewerkers.

Medewerkers en aanhang met elkaar op stap naar Parijs, zaken worden overgenomen door collega's van andere vestigingen 

Molenaar: "Vanaf het prille begin klikte het over en weer. Het werken onder een ander label is bij de collega's ook nooit een issue geweest. En ik kan nog steeds spreken van een geweldige ploeg aan medewerkers; stuk voor stuk harde werkers met een groot hart voor Sligro. Iedereen denkt mee en inspireert de ander. Dat geeft een bepaalde dynamiek, zeker ook naar de klanten toe."

Voor Corona eindigde Sligro Purmerend op de eerste plaats bij de interne verkiezing. De prijs was een weekendje weg met alle medewerkers. Eind deze maand kan de prijs eindelijk worden verzilverd en reizen medewerkers en partners, in totaal 61 mensen, af naar Parijs. Hier staat een boottocht over de Seine, een bezoek aan Disney Parijs en een dagje scharrelen door de Franse hoofdstad op het programma. Iedereen kijkt er enorm naar uit.


Het feit dat collega's van andere Sligro-vestigingen en directieleden voor twee dagen de regie aan de Polderweg 1 in Baanstee Oost overnemen, zegt eigenlijk alles over de collegialiteit binnen het grote Sligro-concern.