De buurtbarbecue had gretig aftrek.
De buurtbarbecue had gretig aftrek. (Foto: aangeleverd)

Westerweg verbindt buurt en Oekraïners

PURMEREND - Het was zaterdag een gezellige bedoening op het terrein van Burggolf. De buurtvereniging Westerweg organiseerde in het kader van Purmer 400 jaar een heuse buurtbarbecue. Niet alleen de buurtbewoners waren uitgenodigd, ook de mensen uit Oekraïne die in Burggolf verblijven waren uitgenodigd.

Voorafgaand aan de barbecue was er een golfclinic waaraan zowel door buurtbewoners als door Oekraïners werd deelgenomen. De clinic, de muziek en het eten maakte de mensen dorstig, gelet op de drankjes die rijkelijk vloeiden.


Alles bij elkaar zullen er zo’n honderd deelnemers aan de barbecue zijn geweest. Oude en nieuwe buurtbewoners leerden elkaar beter kennen en de Oekraïners ervaarden hoe het er in Nederland aan toe kan gaan als de weergoden een beetje meewerken. En dat deden ze!

De buurtbijeenkomst werd een prachtige opmaat voor de feesten die later dit jaar in de hele polder gevierd gaan worden. De aftrap van de Westerwegbuurtvereniging was zeer geslaagd en doet naar meer smaken.


Dit alles was mede mogelijk gemaakt door de diverse sponsoren, zoals Burggolf, Beemster Kaas, Jumbo supermarkt, smederij Jaap de Goede, bakkerij Het Stoepje, Ron van Kampen Hoveniers en Wijkpost Purmer Noord.

Afbeelding