(Foto: Aangeleverd)

Jonas sluit competitie af met zege

BEVERWIJK - De volleybal dames van Jonas hebben de competitie afgesloten met een klinkende overwinning tegen Dinto 2 uit Warmenhuizen. Door het 2-3 verlies een paar weken geleden tegen koploper Madjoe uit Enkhuizen was het kampioenschap uit het zicht geraakt. Erger nog was dat drie speelsters geblesseerd raakten, Manou van Rijnsoever ging door haar enkel en is 6 weken uitgeschakeld, Winnie Assendelft ging door haar knie en is vrijwel zeker 9 maanden uit de roulatie en Kaira vd Pal blesseerde haar schouder en kan niet meer aanvallen. Hierdoor moest trainer/ coach Danny vd Outenaar improviseren in zijn opstelling.

Dit lukte wonderwel goed, tegen Zaanstad 2 werd net aan met 2-3 gewonnen, Armixtos 2 werd overtuigend met 4-0 verslagen.
In de laatste wedstrijd tegen Dinto 2 moest er minimaal 1 set gewonnen worden om de 2e plaats veilig te stellen.
In een nerveuze 1e set werd Jonas in het begin weg geserveerd en die klap kwamen ze niet meer te boven 25-20 verlies. Gelukkig was het herstel er meteen, Anouk Brantjes was heerste aan het net zowel blokkerend als aanvallend en zo werd Dinto met 10-25 overklast en de tweede plaats veilig gesteld.

Onder aanvoering

Onder aanvoering van Josefien vd Putten, die ipv libero nu moest aanvallen, werd set 3 met 20-25 gewonnen. Ook de vierde set was Jonas niet te houden. Kaira vd Pal ,die nu libero was, speelde alsof dit al jaren deed en pakte elke bal. Na een dipje in de set werd er alsnog met 18-25 gewonnen. Door deze 1-3 overwinning eindigde de dames van Jonas op plek 2 en dit was de hoogste positie ooit.

Kers op de taart

Als kers op de taart werd het team door de scheidsrechters uitgeroepen tot het meest sportieve dames team van regio West ( Noord en Zuid Holland en Utrecht). Wat resulteerde in een bronzen duim van de bond als prijs. Gezien alle coronabeperkingen dit seizoen hebben de dames toch een topprestatie geleverd.