Beleef het concert op 8 oktober.
Beleef het concert op 8 oktober. (Foto: aangeleverd)

'Tromgeroffel, een avond vol ritme'

VENHUIZEN - Een uniek concert, genaamd tromgeroffel, staat op de planning voorzaterdag 8 oktober. Hierbij heeft de Slagwerkgroep de hoofdrol. Aanvang om 20:00 uur bij Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66 1606 BW Venhuizen. Kosten bedragen 10,- euro (alleen kaarten aan de deur).

Helaas is de aanleiding van dit concert minder leuk dan de titel doet vermoeden: In verband met het stoppen van leden die vanwege studie en werk buiten het dorp door de week niet kunnen repeteren en te weinig aanwas van nieuwe leden om dit op te vangen, heeft de slagwerkgroep het moeilijke besluit genomen om na ruim 25 jaar te stoppen. Dit concert is daarom het allerlaatste optreden van de Slagwerkgroep.

De slagwerkgroep zal deze avond een selectie van hun “Greatest Hits” spelen, zoals “Back to Bozzio” een muziekstuk wat een ode is aan topdrummer Terry Bozzio en “Basic” wat gespeeld wordt op vier bassdrums. Entertainment waarbij ritme in een bijzonder jasje wordt verpakt zal uiteraard niet ontbreken. Er wordt op deze speciale avond niet alleen geroffeld op trommels, maar ook op stoelen en olievaten!

De Fanfare (deze stopt niet!) zal ook medewerking verlenen aan dit afscheidsconcert van de Slagwerkgroep. De fanfare speelt aansluitend op het thema ritmisch lichte muziek, zoals bijvoorbeeld een medley van hits van Gloria Estefan, “I’m so Excited” van de Pointer Sisters en “River Deep, Mountain High” van Ike & Tina Turner. Na afloop van het concert is er voldoende tijd om met de leden van de Muziekvereniging nog wat te drinken en na te praten. 

Informatie

Iedereen is zaterdag 8 oktober welkom bij Dorpshuis 't Centrum, Twijver 66 1606 BW Venhuizen. Aanvang om 20:00 uur. Kaarten aan de deur zijn 10,- euro. Kinderen t/m groep 8 betalen 5,- euro (er is geen voorverkoop). Ga voor meer informatie naar: www.mvvenhuizen.nl.