Tennisbanen maken plaats voor 78 tijdelijke woningen

HEEMSKERK - Op de huidige buitenbanen van tennisvereniging De Commandeurs komen 78 tijdelijke woonunits. Tot 1 oktober 2022 worden de tennisbanen nog gebruikt door de tennisvereniging, daarna hoopt FlexWonen NH te kunnen starten met de realisatie van de woningen. Wethouder Ani Zalinyan is blij met dit initiatief: “Deze tijdelijke woningen zijn hartstikke nodig. Dit project kan mensen die echt in de knel zitten, helpen om toch snel aan een woning te komen.”

De woonunits zijn bestemd voor mensen met een urgente woonvraag, zoals spoedzoekers, studenten en starters. Het gaat om zelfstandige wooneenheden met een eigen douche, toilet, keuken en woon-/slaapgedeelte. De huurprijs ligt rond € 500. 

Maximaal 5 jaar wonen

Jongeren mogen hier maximaal 5 jaar wonen, andere huurders kunnen een huuroverkomst krijgen van maximaal 2 jaar. Ani: “Er zijn niet genoeg passende woningen voor deze groepen en dit is een goede, tijdelijke oplossing. Een tijdelijke woning geeft mensen die bijvoorbeeld net een scheiding achter de rug hebben, een rustmoment om hun leven weer op de rails te krijgen. Maar tijdelijke woningen moeten wel tijdelijk zijn.”


Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.flexwonenNH.nl.