Afbeelding
(Foto: twitter.com)

D66 Heemskerk: 'Uitstel betekent geen vooruitgang'

HEEMSKERK - Onze inwoners zijn gebaat bij een goede verdeling van woningen. Per 1 januari stapt Woonopmaat daarom over op het systeem van Woonservice. D66 is van mening dat de overgang die nu wordt voorgesteld een goede is, zeker met de toezegging dat er de jaren na de overstap intensief gemonitord zal worden wat de effecten zijn. 

Wij hebben er vertrouwen in dat de overgang goed verloopt en we zullen binnen de raad het proces blijven volgen. Het college gaat samen met Woonopmaat er goed op letten dat de huidige optiehouders voldoende compensatie krijgen er erg goed met ze wordt gecommuniceerd.

Uitstel betekent geen vooruitgang, wachten op invoering van de nieuwe huisvestingswet is naar onze mening dan ook niet handig. Het klinkt leuk, 50% toewijzen aan je eigen inwoners, maar is dit echt de beste keuze? Als iedere gemeente een hek om zijn eigen woningvoorraad heen zet dan lossen we het woningprobleem niet op. 

Niet vergeten

Laten we niet vergeten dat op dit moment 75% van de woningen al terecht komt bij inwoners van Heemskerk en Beverwijk. Wat vooral belangrijk is dat er meer woningen komen, ook daar maakt D66 zich hard voor.

Momenteel zijn het moeilijke tijden voor onze inwoners, hoge energieprijzen, dure boodschappen, onze koopkracht staat onder druk.

Landelijke politiek

Gelukkig wordt hier door de landelijke politiek iets aan gedaan wat de pijn verzacht. In februari hebben we als raad een besluit genomen te investeren in ons gemeentehuis, om er zo voor te zorgen dat meer maatschappelijke organisaties er een plek krijgen.

Als raad terugkomen op een besluit, vindt D66 dat je daar niet lichtzinnig over kunt zijn en je dit goed moet kunnen onderbouwen. Beeldvorming is geen onderbouwing om een dergelijk belangrijke investering een half jaar uit te stellen. We moeten keuzes maken op basis van feiten en cijfers.

Uitstel

Het college heeft ons als raad toegezegd dat we eind van dit jaar meer inzicht krijgen hierin. 

Uitstel betekent dat de kosten voor verbouwing alleen maar duurder worden en dat er nu ook geld weglekt, omdat we niets doen. Naast het financiƫle plaatje gelooft D66 in de meerwaarde van het in huis halen van maatschappelijk partners, het verbeteren van onze dienstverlening en het verduurzamen van het pand. Tenslotte willen wij onze inwoners zo goed mogelijk kunnen bedienen.

Jorge van Vliet, D66 Heemskerk