Uigeester Mike Korver (25) heeft met succes een gooi gedaan naar speelrecht op de Pro Golf Tour.
Uigeester Mike Korver (25) heeft met succes een gooi gedaan naar speelrecht op de Pro Golf Tour. (Foto: USGA via golfsupport.nl/Robert Beck)

Mike Korver wint speelrecht op Pro Golf Tour

Algemeen

UITGEEST – Golfer Mike Korver (25) heeft met succes een gooi gedaan naar speelrecht op de Pro Golf Tour. In het Duitse Verden wist hij zich over twee dagen bij de beste dertig spelers te plaatsen. Dat betekent dat de Uitgeester volgend jaar kan deelnemen aan alle evenementen van de Pro Golf Tour.

Hoog op de agenda

Het kwalificatietoernooi voor de Pro Golf Tour stond al lange tijd met dikke letters in de agenda van Mike Korver. Daar moest hij de aanzet geven tot de start van een professionele golfcarrière. De Pro Golf Tour is het derde niveau van Europa en van daaruit kan een golfer klimmen naar de Challenge Tour of de DP World Tour.

Een slag onder par

Maar dan moest het wel nog eerst gebeuren op de lastige course van Golfclub Verden. Op de eerste dag legde Korver in ieder geval een heel goede basis. Met een ronde 70 bleef de Uitgeester onder een slag onder par, en daarmee was hij in het veld van 96 golfers één van de negen spelers die beter was dan het baangemiddelde. Het vervolg op dag twee bleek lastiger. Zenuwen spelen ook altijd een rol in dergelijke toernooien, waarin het alles of niets is. Na een matige start herstelde Korver zich enigszins, om uiteindelijk een score van 77 binnen te brengen.

Beste categorie speelrecht

Zijn totaal van vijf boven par was ruim voldoende om zich te kwalificeren. Korver eindigde als negentiende en beschikt daarmee volgend seizoen over de beste categorie speelrecht. De toernooien van de Pro Golf Tour worden doorgaans gespeeld in Egypte, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Nederland. Of Korver daadwerkelijk op die Tour gaat uitkomen, is niet zeker. In november speelt hij nog de kwalificatie voor de Alps Tour, die voornamelijk in Italië wordt gespeeld.

‘Kwalificatie nodig’

Wel is de kwalificatie voor de Pro Golf Tour het sein voor Mike Korver om daadwerkelijk de stap naar de professionals te zetten. Dat was altijd het plan, maar de tijd is nu rijp. “Die kwalificatie is nodig, want dan weet je dat je kunt spelen en dat het ook echt zin heeft die stap te zetten. Daarnaast is het prettig te weten dat je als speler goed genoeg bent’’, stelt Korver, die de voorbije maanden al druk is geweest met het bijeenbrengen van een budget. “Ook daarvoor is het fijn, dat ik nu concreet kan zijn naar potentiële sponsoren. De komende weken zal ik me daar verder mee bezighouden, want ik ben nog niet zover dat ik financieel gezien zorgeloos een seizoen kan spelen op een professionele Tour.’’