Geesterweg voor een deel dicht tijdens de herfstvakantie.
Geesterweg voor een deel dicht tijdens de herfstvakantie. (Foto: Bert Westendorp)

Geesterweg vier dagen voor deel dicht

Algemeen

UITGEEST - Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober is de Geesterweg tussen de Castricummerweg en Prinses Beatrixlaan afgesloten. Dit is nodig voor de aanleg van een rioolbuis ter hoogte van de Castricummerweg.

De buis zorgt ervoor ,dat bij hevige regen het regenwater aan de oostkant van Uitgeest wordt afgevoerd naar de sloot langs de Geesterweg. De uitvoering vindt plaats in de herfstvakantie. Voor de werkzaamheden is bewust die week gekozen. In de vakantie is er minder verkeer op de weg. Het nieuwe riool kruist een groot aantal kabels en leidingen. Dit maakt de werkzaamheden ingewikkeld. Vanwege de veiligheid wordt in een open ontgraving en zoveel mogelijk bij daglicht gewerkt. .

Voor doorgaand gemotoriseerd verkeer geldt een omleiding via A9. Fietsers worden omgeleid via de Prinses Irenelaan. De kruisingen met de Castricummerweg/Melis Stokelaan en Prinses Beatrixlaan blijven bereikbaar. De omleiding van lijnbus 163 gaat via de Kooglaan. De haltes bij de Melis Stokelaan vervallen tijdelijk.