In hooguit een kwartier is het vanaf station Uitgeest/Heemskerk of Beverwijk naar het nabijgelegen bedrijventerrein fietsen. In de fietsenstalling staan de tweewielers gereed.
In hooguit een kwartier is het vanaf station Uitgeest/Heemskerk of Beverwijk naar het nabijgelegen bedrijventerrein fietsen. In de fietsenstalling staan de tweewielers gereed. (Foto: Bert Westendorp)

Vanaf station Uitgeest duurzaam op de fiets

Algemeen

IJMOND - Voor werknemers die op een bedrijventerrein in de IJmond werken, staan er sinds 4 oktober (elektrische) fietsen op station Beverwijk, station Heemskerk en station Uitgeest. Programma IJmond Bereikbaar doet een onderzoek naar de Last Mile. Dit is het laatste stukje reis van een bus- of treinstation naar de werkplek op een bedrijventerrein om de reis naar het werk duurzamer te kunnen maken.

Reis naar werk duurzamer maken

“Vanaf 4 oktober staan er (elektrische) fietsen op plekken in de regio. “Wilt u tot eind december 2022 minimaal één dag in de week duurzamer reizen? U heeft de keuze uit elektrische en ‘gewone’ fietsen vanaf station Beverwijk station Heemskerk en station Uitgeest. De ‘gewone’ fietsen zijn circulair. Gemaakt van gerecycled materiaal door mensen met een afstand tot de arbeidsmark. “Hoe meer werknemers meedoen, hoe makkelijker het wordt om de behoeftes qua duurzaamheid en bereikbaarheid van de bedrijventerreinen in kaart te brengen”, legt Nick Ruiter, programmamanager van IJmond Bereikbaar, uit.

Vragenlijst

Ruiter vervolgt: “Op site www.ijmondbereikbaar.nl is een vragenlijst in te vullen en alle informatie te verkrijgen. Vul de vragenlijst in en help mee aan het onderzoek naar duurzamer reizen. 

U kunt er ook voor kiezen alleen mee te doen door de vragenlijst in te vullen. Hoe kunnen we uw reis naar het werk aantrekkelijker, en duurzamer, maken? De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn niet te herleiden. Het invullen van de enquête kost ongeveer tien minuten. Onder de deelnemers die hun gegevens achterlaten worden cadeaubonnen ter waarde van € 15,- verloot.”

IJmond Bereikbaar

In de IJmond werken Omgevingsdienst IJmond, gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen en het bedrijfsleven samen aan slimme en duurzame mobiliteit. Dit gebeurt binnen het programma IJmond Bereikbaar. 

Met het programma worden werkgevers en werknemers gestimuleerd om minder, buiten de spits en/of met schoner vervoer te reizen.