Actievoeren of uitsterven

REGIO/LIMMEN - De lezing op de jaarlijkse donateursbijeenkomst van de Stichting Alkmaardermeeromgeving gaat over klimaatverandering. Roel van Driel, secretaris van voornoemde stichting: "Velen zijn het erover eens, dat klimaatverandering een bedreiging is die we moeten stoppen.

Maar hebben we echt nog tientallen jaren de tijd om een CO2 neutrale maatschappij te worden? De Stichting geeft dit najaar het woord aan Geert Kapteijns van Extinction Rebellion, die stelt dat er op korte termijn ingrijpende veranderingen in onze maatschappij onontkoombaar zijn.

Natuurkundige Kapteijns zal in zijn presentatie ‘Actievoeren of uitsterven’ een overzicht geven van de laatste stand van de wetenschap op het gebied van klimaat en ecologie. Hij zal aangeven welke maatschappelijke conclusies daaruit getrokken moeten worden. De stelling is: Klimaatverandering is geen mening maar een levensbedreigende realiteit. Zijn presentatie zal zeker stof tot een nagesprek geven.

Donateurs van de stichting, maar ook niet-donateurs zijn dinsdag 25 oktober welkom in de bovenzaal van het Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 in Limmen. De zaal is open vanaf 19.30 uur en is ook rolstoeltoegankelijk. Het programma begint om 20.00 uur. In verband met het aantal beschikbare plaatsen, is tijdige aanmelding noodzakelijk:

secretariaat@alkmaardermeeromgeving.nl