Een kinderuitvaart met knuffelthema.
Een kinderuitvaart met knuffelthema. (Foto: Corrie de Kruif / RememberMe.nl)

Liefdevolle uitvaart voor een kind

Algemeen

Het verliezen van een (klein)kind is zwaar. Het voelt tegennatuurlijk om jouw kind te overleven. Als ouder wil je jouw kind zien opgroeien met liefde en geluk. Een mooie en liefdevolle uitvaart, die perfect bij jouw kindje past, helpt bij de verwerking van dit verlies.

Voor de afscheid van een baby zijn verschillende mogelijkheden. Jouw lieve kindje kan in een handgemaakt wilgenwiegje gelegd worden (o.a. verkrijgbaar bij www.beerenberg.nl) of in een handgevlochten en gepersonaliseerde draagmand (o.a. verkrijgbaar via www.sterrenkindje.nl). Het vervoer kan ook extra intiem, zoals in een mooie bakfiets, versierd met bloemen of sterren. Je kunt jouw kindje ook in doeken wikkelen en hem/haar in een babynestje te leggen. Een prematuur overleden baby kan in een zachte wikkeldoek of rustnestje gewikkeld worden. Deze zijn o.a. verkrijgbaar via www.prematuurkistje.nl. 






Dit bericht op Instagram bekijken











Een bericht gedeeld door LaLynn (@lalynn.nl)

Uitvaart van een kind verzorgen 

Voor kinderen kan de uitvaart ontzettend mooi en liefdevol geregeld worden. Als jouw kindje bijvoorbeeld gek was op dino’s, knuffelberen, auto’s, elfjes of unicorns, dan kun je kiezen voor een thema-uitvaart. De foto bij dit artikel (via www.RememberMe.nl) geeft een voorbeeld van hoe een kinderuitvaart met knuffelthema eruit komt te zien. De uitvaart wordt tot in de puntjes verzorgd op basis van dit thema: bijpassende muziek, bijzondere bloemen, een (handgevlochten) kistje, rouwkaart, sfeervolle locatie, condoleancekaartjes en hapjes en drankjes.  






Dit bericht op Instagram bekijken











Een bericht gedeeld door Goeters (@gedenkgoed)

Jonge nabestaanden betrekken bij uitvaart

Voor een goede verwerking is het belangrijk om vriendjes en broertjes en zusjes te betrekken bij de uitvaart. Tip: laat dierbaren een tastbare herinnering meenemen. Dat kan een foto zijn, een gedichtje of een leuke herinnering die zij hebben opgeschreven. Kleine kinderen kunnen een kleurplaat maken. Dit helpt bij de verwerking van het eigen verdriet.

Nieuw: Rodi Familieberichten - Het is nu mogelijk om zelf een familiebericht of rouwadvertentie in de huis-aan-huiskranten van Rodi Media te plaatsen. Ga naar www.rodi.nl/familieberichten en ontdek de mogelijkheden. Het bericht kan volledig naar eigen wens worden samengesteld.