Dag Orkest DOE treedt gratis op.
Dag Orkest DOE treedt gratis op. (Foto: aangeleverd)

Gratis concert Dag Orkest Emergo

CAASTRICUM - Zondagmiddag 27 november, aanvang 14.00 uur, organiseert het Dag Orkest van Emergo DOE in Theater Koningsduyn/Geesterhage een zondagmiddagmatinee. Het Dag Orkest Emergo is als harmonieorkest als laatste loot aan de stam van de Fanfare Emergo toegevoegd.

Zoals de naam Dag Orkest al aangeeft wordt er overdag gerepeteerd. Drie jaar geleden is DOE opgericht. In aanvang begon DOE met 22 enthousiaste aspirantleden, veelal gepensioneerd, en daarom in de gelegenheid om overdag te repeteren. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een volwaardig harmonieorkest van momenteel 33, sterk gemotiveerde, muzikanten. 

Eindelijk is het dan zover: het zelfstandig verzorgen van een compleet, luchtig en ontspannen, concert. Een lang gekoesterde wens, die steeds door de coronaperikelen moest worden uitgesteld.

Maar nu is het er dan toch van gekomen. Het Dag Orkest geeft zijn eerste echte concert. Het wordt een luchtig, gevarieerd programma, waarbij de gezelligheid voorop staat. Dat allemaal onder leiding van dirigent Henk Veldt, die elke dinsdagmorgen de orkestleden weer weet te enthousiasmeren.

Bewoners van Castricum worden uitgenodigd voor het concert. De toegang is gratis, een donatie wordt zeer gewaardeerd.