Heerlijke eindejaarsgeschenken.
Heerlijke eindejaarsgeschenken. (Foto: aangeleverd)

Kleinste winkel met lekkerste assortiment

SCHAGEN - Vers gebrande noten, stevige en frisse wijnen, health food en diverse bakproducten. Wanneer je het Makado binnen wandelt komt de geur van vers gebrande noten je meteen tegemoet. Van der Veen Noten heeft een breed assortiment en voor de decembermaand volop eindejaarsgeschenken. 

Vers gebrande noten

De huiselijke sfeer die heerst onder de collega's, tovert al snel een glimlach op het gezicht. Frank van der Veen vertelt trots over het bedrijf dat hij runt: "Onze producten die we vers in de toonbank hebben liggen verpakken wij - speciaal voor deze tijd van het jaar - mooi in. Het zijn producten die mensen lekker vinden en dus is het heerlijk om dit cadeau te krijgen." Als het om een kerstpakket gaat voegt Van der Veen Noten op aanvraag ook een heerlijke port toe. 

Van gezelligheid naar gezondheid

Voor velen hoort er bij een uniek samengestelde selectie aan noten ook een passende wijn. "Ook hierin kunnen wij in ieder behoefte voorzien. Zo hebben wij een heerlijke stevige Spaanse rode wijn en frisse chardonnay en rosé." Het doel waarmee mensen tegenwoordig noten en vruchten kopen is verschoven. "Denk aan diverse health food. Noten hoef je niet enkel te eten bij de borrel, maar kun je ook gebruiken als vleesvervanger of als krachtvoer, voor de sporters onder ons." Vul je notenmix aan met bijvoorbeeld goji bessen, moerbeien, physalis en pure chocolade. 

Bakken en genieten

Genieten van deze lekkernijen doe je zeker, maar Van der Veen Noten heeft meer! In de decembermaand is dingen samen ondernemen altijd leuk. Duik op een winterse dag de keuken in. "Wij verkopen ook bakproducten voor het maken van een tulband en speculaas. Voor de sinterklaastijd kun je ook terecht voor een heerlijk stuk marsepein."


Voor nu kun je Van der Veen Noten nog vinden aan de ingang van de Nieuwstraat. De twee grote kramen hebben ze voor de winkel geïntrigeerd. Volgend jaar keert de delicatessezaak terug naar zijn vertrouwde plek bij de roltrappen aan het Versplein. Kom gerust eens langs. Het betrokken team zorgt ervoor dat jouw wensen terugkomen in het eindejaarsgeschenk. "We hebben genoeg en mocht je toch andere wensen hebben? Dan bestellen we dat gewoon, zo makkelijk kan het zijn." besluit Frank.