Boer Tom en Soroptimisten.
Boer Tom en Soroptimisten. (Foto: aangeleverd)

Boer Tom en Soroptimisten in actie voor vrouwen

SCHAGEN - Boer Tom en Soroptimistclub Roos van Schagen gaan actie voeren om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Vanaf 25 november doen we mee aan de campagne ‘Orange the World’. Samen met de gemeente kleuren we de stad Schagen letterlijk en figuurlijk oranje. Het gemeentehuis zal 15 dagen oranje uitgelicht worden, en er worden oranje tulpen voor het gemeentehuis geplant.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat bijna de helft van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is ‘Orange the World’ in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Meer dan 100 landen mee aan de campagne. Deze start op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december, de dag van de mensenrechten. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door o.a. UN Women Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland.


In het Oranje Huis in Alkmaar kunnen slachtoffers terecht voor crisisopvang, begeleid wonen en ondersteuning. Door de verkoop van 5000 oranje tulpen gaan wij hen ondersteunen. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schagen, Maveridge en boer Tom. De Soroptimisten gaan vanaf 25 november de “Orange Balloon” tulpenbollen op diverse punten verkopen. Boer Tom helpt mee om de eerste tulpen te planten voor het gemeentehuis op 25 november om 15:00 uur. 

Kleur jouw tuin oranje

Bestel bollen via roosvanschagen@soroptimist.nl of kom langs bij de golfbaan Dirkshorn of op zaterdag 26 november tussen 12:00 en 16:00 uur bij Mulder Optiek.