Ze zijn inmiddels enkele jaartjes ouder geworden, maar de muziek van Ten Sharp doet het nog steeds goed.
Ze zijn inmiddels enkele jaartjes ouder geworden, maar de muziek van Ten Sharp doet het nog steeds goed. (Foto: aangeleverd door Sony Music)

LP Ten Sharp 30 jaar na wereldhit ‘You’, jij kan een exemplaar winnen

Algemeen

REGIO - Het is alweer 30 jaar geleden dat de Purmerenders Marcel Kapteijn en Niels Hermes als het duo Ten Sharp met ‘You’ een van de grootste internationale hits van Nederlandse bodem ooit scoorden. Ter gelegenheid van dit feit maar ook vanwege het 40-jarig bestaan van de samenwerking heeft Sony Music een schitterend gekleurde 180 grams LP uitgebracht.

Bezoekers kunnen een exemplaar winnen door een mail te sturen en daarin aangeven waarom ze Ten Sharp nog steeds top vinden

Voor ‘You’, dat elk jaar voorkomt in alle jaarhitlijsten, hadden Hermes en Kapteijn al een paar bescheiden hits op hun naam staan. Zoals ‘Japanese Lovesong’ en ‘When The Snow Falls’. De samenwerking van beide heren, die 40 jaar geleden met de VARA’s Popkrant sessions hun radio debuut hadden met de 5-mans formatie The Streets, leverde daarna nog vele jaren 90 juweeltjes af zoals ‘Rich Man’, ‘Ain’t My Beating Heart’, ‘Dreamhome (Dream On)’ en ‘Rumours In The City’. In the zeroes nam de aandacht voor hun kwaliteitspop langzamerhand af. Hun laatste album kwam dan ook in 2004 uit, maar ook daarop stonden songs die de tand des tijds goed doorstaan hebben, luister bijvoorbeeld nog maar eens naar de single ‘One Love’.

In samenwerking met Sony Music stellen wij de bezoekers van rodi.nl/purmerend in de gelegenheid om in aanmerking te komen voor een exemplaar. Stuur een e-mail naar redactie.pnb@rodi.nl Vergeet niet je naam en adres, alsmede de reden waarom je de LP graag in je bezit wilt hebben. Het is bekend dat Ten Sharp nog altijd veel fans heeft. Daarnaast heeft Marcel Kapteijn de laatste jaren veel succes met ‘zijn’ Raindogs.