De prijsuitreiking met de formatie van De Nieuwe Wereld als nummer een.
De prijsuitreiking met de formatie van De Nieuwe Wereld als nummer een. (Foto: aangeleverd)

De Nieuwe Wereld sterkste in 47e editie Scholendamkampioenschap Purmerend & Omstreken 2022

Algemeen

PURMEREND - De finaleavond van het Scholendamkampioenschap in het Triton, afgelopen vrijdag, was weer een spektakel. Na 2 jaar dat corona het organiseren niet mogelijk maakte viel helaas alleen het aantal deelnemende scholenteams tegen. De formatie van De Nieuwe Wereld bleek de sterkste tijdens de alweer 47e editie van het scholendamkampioenschap van Purmerend en omstreken.

De Toermalijn was het enige team dat de latere kampioen lange tijd kon bijbenen maar moest in de onderlinge wedstrijd genoegen nemen met een kleine nederlaag die uiteindelijk het toernooi besliste. Het 2e team van de Nieuwe Wereld legde beslag op de 3e plaats.

De eerste drie teams gaan nu volop in training en mogen op 18 februari uitkomen in Heerhugowaard op het Noordhollands kampioenschap, wat misschien de opstap kan worden voor het Nederlands kampioenschap later het jaar.

Ondanks het geringere aantal deelnemers dit jaar kon de organisatie van Damclub Purmerend ’66 weer terugzien op een prima geslaagd toernooi welke een traditie kent van maar liefst 47 jaar.