Je eigen duurzame kerstboom kun je kopen bij de Beemstergaard.
Je eigen duurzame kerstboom kun je kopen bij de Beemstergaard. (Foto: Pixabay)

Een duurzame kerstboom kopen bij de Beemstergaard

Algemeen

BEEMSTER - Elk jaar worden in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Het merendeel verdwijnt na gebruik in de verbrandingsoven. De meeste van deze bomen komen van verder weg en leggen dus behoorlijk wat kilometers af voordat ze in je kamer staan. Daarnaast worden bij de teelt vaak kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Dit kan duurzamer. Het initiatief van www.adopteereenkerstboom.nl past goed bij de doelstelling van de Beemstergaard daarom zijn zij vanaf dit jaar uitgiftepunt en plantlocatie geworden.

Bij de Beemstergaard wordt jouw kerstboom het hele jaar door verzorgd

Hoe werkt het? 

Vanaf 28 november ben je dagelijks welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur en zaterdag tot 12.00 uur in de Beemstergaard om de mooiste kerstboom uit te zoeken, die boom waar jij blij van wordt. De boom heeft een penning met een uniek nummer. Met dit nummer kun jij je boom registreren en wordt het helemaal jouw boom. Je betaalt de adoptieprijs + € 10,= statiegeld.  

Je kerstboom blijft lokaal

Na de kerst breng jij jouw boom weer terug naar de Beemstergaard. Is de boom nog in goede conditie en zit de penning nog in de boom , dan krijg jij de € 10,- statiegeld terug. Wij planten hem dan op een mooi plekje in de boomgaard en zorgen de rest van het jaar voor jouw boom. Volgend jaar krijg je in november een mail en kun je jouw boom weer reserveren. En als je in de Beemstergaard komt om te oogsten of gewoon om rond te kijken, dan kun je natuurlijk altijd even bij jouw boom gaan kijken hoe het met hem gaat.

Zo blijft jouw kerstboom lokaal, sparen we het milieu en binden ook nog een beetje koolstof met de groei van jouw kerstboom. Hiermee maken we samen de wereld weer een stukje mooier. 

Wil je meer weten kijk dan op de website www.beemstergaard.nl


Jouw kerstboom krijgt zijn eigen penning en staat het kerstfeest erop weer voor je klaar. (Foto: aangeleverd)