De vrijwillige energiecoaches kregen adviezen en tips van Patrick Looys.
De vrijwillige energiecoaches kregen adviezen en tips van Patrick Looys. (Foto: Han Giskes)

Energiecoaches Purmerend zijn er klaar voor

Algemeen

PURMEREND - Op 18 november jl. hebben 12 vrijwillige energiecoaches van WelzijnWonenPlus hun training succesvol afgesloten. Zij kregen advies van Patrick Looys. De inzet van een energiecoach is onderdeel van de actie Slim met energie van Gemeente Purmerend.

Gemeente Purmerend helpt haar inwoners, die in aanmerking komen voor energietoeslag, graag nog verder met energie besparen. Daarom kunnen zij gratis energiebesparende artikelen kopen ter waarde van € 175,-. Daarnaast stelt de gemeente gratis energiecoaches beschikbaar in samenwerking met WelzijnWonenPlus. De energiecoaches zijn opgeleid om inwoners thuis te helpen met energie besparen door te kijken naar het verbruik en het geven van advies over eenvoudige bespaarmogelijkheden.

De energiecoach kan ook helpen met het bestellen van de energiebesparende producten en het aanbrengen hiervan als de inwoner dat zelf niet goed kan doen. De energiecoaches kunnen vanaf nu ingezet worden.

Heb je ook interesse om vrijwillige energiecoach te worden? Kijk dan op de website van WelzijnWonenPlus: www.welzijnwonenplus.nl. Voor het maken van een afspraak met een energiecoach kan men een e-mail sturen naar energiecoachpurmerend@welzijnwonenplus.nl Of kijk op www.welzijnwonenplus.nl/project/energiecoach_purmerend.